Yle: Sijoittaminen kiinnostaa alle kolmekymppisiä yhä enemmän

Nuorille sijoittaminen tähtää vapauden tunteeseen. Kuva: pixabay

Koronapandemia lisäsi nuorten kiinnostusta sijoittamista kohtaan. OP-ryhmässä alle 30-vuotiaiden tekemät osakekaupat lisääntyivät vuonna 2020 peräti 115 prosenttia edellisvuodesta.

”Koronakriisi oli hyvä paikka hypätä osakemarkkinoille. Kriisi laski kursseja, ja sijoittamaan pääsi matalammalta tasolta”, selittää Joona Heinola OP-ryhmästä.

Muutama vuosi sitten levisi sijoitusmaailmassa termi firetys eli taloudellisen riippumattomuuden mahdollistava töistä poisjääminen. Nordean 2019 tekemän tutkimuksen mukaan yli puolet nuorista sijoittajista ilmoitti firetyksen tavoitteekseen, mutta viime vuonna osuus oli enää 39 prosenttia. Nuoret sijoittavat saadakseen joustoa elämään ja työtilanteeseen. He ovat rohkeita ulkomaisten sijoituskohteiden valitsijoita ja monesti listoilla on tutut suuryhtiöt kuten Apple, Netflix ja Google.

Kokkolalainen Ina Mattila, 24, aloitti sijoittamisen 14-vuotiaana vanhempiensa opastuksella. Hän kertoi Ylelle tavoittelevansa sijoittamisella taloudellista riippumattomuutta jo 35-vuoden iässä.

”Tykkään siitä ja koen, että olen siinä hyvä. Näen heti työn tuloksen, se on hirveän motivoivaa. Ja opin jatkuvasti. Se tarkoittaa sitä, että pystyisin elämään sijoitusten tuotolla. Olisi mahdollista jättäytyä työelämästä, jos siinä vaiheessa haluaisi. Ja se toisi vapautta elämään,” Mattila kertoi Ylelle.

Lähde: https://yle.fi/uutiset/tuoreimmat

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*