Yle: Puoluekannatusmittauksen mukaan SDP on menettämässä suosiotaan

SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin. Kuva: Lauri Heikkinen, valtioneuvoston kanslia

Puolueiden keskinäinen kannatusjärjestys on pysynyt ennallaan, mutta jos vaalit järjestettäisiin nyt, äänestäisi pääministeripuolue SDP:tä vähän reilut 18 prosenttia suomalaisista. Tämä selviää Ylen teettämästä puoluekannatusmittauksesta.

Keskusta ja vihreät nousevat hieman, RKP:n kannatus vahvistuu selkeästi, mutta SDP:lle laskua kertyy 1,1 prosenttiyksikköä edellisestä mittauksesta, mikä on tässä kyselyssä suurin puoluekohtainen muutos. Demareiden kannatus on kuitenkin pysynyt edellistä eduskuntavaalitulosta korkeammalla tasolla, ja kyselyn toteuttaneen Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turjan mielestä lasku ei ole radikaalia. 

“SDP:n kannatus on laskenut naisten keskuudessa enemmän kuin miesten ja eniten varttuneen väestön keskuudessa”, toteaa Turja Ylelle.

Petteri Orpon johtama kokoomus jatkaa suosituimpana puolueena, ja kasvattaa etumatkaansa demareihin. Keskustan kannatus nousee 0,6 prosenttiyksiköllä, vihreiden 10,1 prosentin kannatusosuus on kuluvan vuoden korkein, ja muiden puolueiden kannatus pysyy lähes samana. Selvästi suurin nousija on kuitenkin RKP viiden prosentin kannatusosuudella.

“Kokoomus tahtoo viedä muilta porvaripuolueilta tilan ja myös äänestäjät. Mutta tässä mittauksessa RKP pystyy todella hyvin pitämään kiinni vanhoista äänestäjistään”, kommentoi Turja.

Lähde: Ylen kannatusmittaus: SDP menettää suosiotaan, keskusta ja vihreät nousevat hieman  

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*