Uimahallin säännöistä muistutetaan aina tarvittaessa – peseytymiseen puututaan eniten

Peseytymiseen liittyvät ohjeet nousevat uimahalleissa usein esille. Kuvan lapsi ei liity tapaukseen. Kuva: Pixabay

Oulun uimahalleissa henkilökunta joutuu välillä puuttumaan peseytymiseen liittyviin asioihin, kertoo Oulun ohjauspalveluiden päällikkö Marko Savolainen. Peseytymisohjeiden tärkeyttä on aina hyvä korostaa.

”Jos laittaa  uimahousut jo pukuhuoneessa päälle ja ei riisu niitä suihkuun mennessä, lika kantautuu uima-altaaseen asti”, Savolainen selittää.

Vantaan Sanomat uutisoi tällä viikolla verkkosivuillaan Vantaan Myyrmäen uimahallissa tapahtuneesta kiistasta saunovien mummojen ja teinityttöjen välillä. Mummot olivat puuttuneet siihen, kun tytöt eivät olleet riisuneet uima-asujaan pesutiloissa mennessään suihkuun. Jutun mukaan mummot olivat puhutelleet tyttöjä loukkaavasti ja rasistisesti, sillä tyttöjen joukossa oli myös ulkomaalaistaustaisia henkilöitä.

Savolainen sanoo, että konfliktitilanteita ei ole kuitenkaan hänen korviinsa kantautunut.

”Peseytymistilanteet nousevat usein esille. Kyllä täälläkin jotkut asiakkaat ovat neuvoneet muita kävijöitä, mutta riitatilanteita ei silti ilmennyt”, Savolainen kertoo.

Teini-ikäisten keskuudessa peseytymisohjeiden karttaminen on yleistä, mutta Savolaisen mukaan tällaista käyttäytymistä esiintyy myös vanhempien ihmisten keskuudessa.

”Nuoret eivät välttämättä halua olla muiden nähtävillä ilman uima-asua. Jotkut vanhemmat ihmiset eivät taas halua pestä hiuksiaan tai kastella meikkejään.”

Savolainen sanoo, että suihkussa käyminen on kaikkien etu, sillä siten allas, vesi ja lattiapinnat pysyvät puhtaina.

Peseytymisen lisäksi Oulun uimahalleissa joudutaan neuvomaan monien muiden uimahallien tavoin esimerkiksi siitä, ettei uimasortseja saa käyttää sekä hyppyaltaan säännöistä. Henkilökunta muistuttaa ja neuvoo ohjeista aina tarvittaessa.

”Ongelmatilanteita ei ole tullut kuitenkaan näissäkään tilanteissa. Säännöt eivät ole välttämättä kaikille päivänselviä, joten henkilökuntamme on sitä varten, että asiakkaat saavat neuvontaa ja ohjeistusta. Kaikin puolin asiat toimivat hyvin”, Savolainen näkee.

Lue lisää:

Vantaan Sanomat: Mummot ojensivat teinityttöjä aggressiivisesti Myyrmäen uimahallissa

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*