Testissä uusi Kaleva.fi-mobiilisovellus

Kaleva perustelee uuden mobiilisovelluksen luomista mobiilikäytön voimakkaalla kasvulla. (Kuva: pixabay.com)

Kaleva on julkaissut uuden mobiilisovelluksen Android- ja Applen iOS-laitteille. Sovellus tukee Android 4.4 ja iOS 8 sekä niiden uudempia versioita.

Kaleva lupaa, että mobiilisovellus sisältää kaiken Kaleva.fi:n sisällön tuoreimmista uutisista puheenaiheisiin, lukijakuvasta juttutupaan ja sarjakuvista pääkirjoituksiin.

Paikallisista asioista kertova uutismedia tekee yhteistyötä myös lukijoidensa kanssa. Mobiilisovelluksella on mahdollista lähettää juttuvinkkejä sekä lukijakuvia ja -videoita.

Kun Kaleva.fi-sovelluksen käynnistää se ei vaadi rekisteröintiä vaan näytölle avautuu etusivu.

Etusivu on ahdettu täyteen ja sieltä löytyvät kaikki mahdolliset aiheet: pääuutiset, uutisvirta, kuvagalleria, videot, blogit, kolumnit ja niin edelleen. Etusivun selaaminen onkin suhteellisen työlästä.

Mobiilisovellus hyödyntää älylaitteista tuttuja ominaisuuksia. Sovellus antaa ilmoituksen juuri tapahtuvista merkittävistä uutisista, jos käyttäjä on sallinut sovelluksen ilmoitukset. Jos käyttäjä haluaa ilmoituksen pelkästään itseään kiinnostavista uutisaiheista voi hän halutessaan luoda oman Kaleva-tilin.

Navigointivalikoiden paljous hämmentää (Kuva: Jesse Kettunen)
Navigointivalikoiden paljous hämmentää (Kuva: Jesse Kettunen)

Navigointi on hoidettu kahdella erilaisella ratkaisulla, mikä hämmentää käyttäjää. Toinen valikoista on sijoitettu näkyville sovelluksen alalaitaan ja toinen piilotettu vasempaan ylänurkkaan, josta sen saa painamalla näkyville. Hetken käytön jälkeen käy selväksi, että toinen navigointivalikko on tiivistetty versio toisesta. Kumpikaan navigointivalikoista ei ole epäselvä, mutta alalaidan tiivistetty versio on turha.

Uutisten selailu ja uutiskategorioiden löytäminen on helppoa. Mobiilisovellus toimii jouhevasti molempien valikoiden kautta. Kommentointi uutisiin ja juttutupaan on kätevää. Se onnistuu ilman Kaleva-tiliä, mutta jos käyttäjä haluaa vakituisen nimimerkin, on rekisteröityminen ainoa vaihtoehto.

Sovelluksessa ei navigoinnin lisäksi ole moitittavaa, vaan se täyttää hyvän uutissovelluksen tunnusmerkit niin käytettävyydessä kuin visuaalisestikin. Vaikka sovellus on hyvä, se ei ole kovin tarpeellinen. Kaleva.fi-nettisivujen mobiiliversio ajaa saman asian kuin hiukan huolitellumpi mobiilisovellus.

Kaleva perustelee uuden mobiilisovelluksen luomista mobiilikäytön voimakkaalla kasvulla. Nykyään Kalevan verkkolehden kävijöistä yli puolet ovat kännykällä ja tabletilla verkkolehteä lukevia ihmisiä.

Lähde
Kaleva: Kaleva kääri verkkosisällöt uuteen mobiilisovellukseen

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*