Ylen puoluekannatusmittaus: Kokoomus edelleen kärjessä, SDP:n kannatus romahti

Petteri Orpon Kokoomus johtaa Ylen puoluekannatuskyselyä (Kuva: Flickr)

Kokoomus pitää edelleen kärkipaikkaa Ylen torstaiaamuna julkaisemassa puoluekannatusmittauksessa. Kokoomuksen kannatus pysyi samana viime kyselyyn verrattuna ja puolue pitää kärkipaikkaa 20,9 prosentin kannatuksella.

SDP oli kyselyn toiseksi suosituin puolue 18,1 prosentin kannatuksella, vaikka puolueen kannatus romahti 1,2 prosenttiyksikköä viime kyselyyn verrattuna. SDP:n kannatus on laskenut erityisesti iäkkäämpien äänestäjien keskuudessa. Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja kertoi Ylen haastattelussa kannatuksen laskemisen osasyiksi Veikkausrahoista kiistelemisen, Kesärannassa järjestetyt juhlat, sekä Sanna Marinin boomer-päivityksen.

Perussuomalaiset olivat mittauksen kolmansia 17,9 prosentin kannatuksella ja puolueen tulos nousi 0,2 prosenttiyksikköä viime mittaukseen verrattuna. Perussuomalaisten ja SDP:n kannatusten ero on 0,2 prosenttiyksikköä.

Keskustan suosio laski 0,7 prosenttiyksikköä ja puolueen kannatus oli kyselyssä 11,9 prosenttia. Vihreiden kannatus nousi prosenttiyksikön verran ja puolue oli viidenneksi suosituin 11,4 prosentin kannatuksella. Mittauksen suurin nousija oli RKP, jonka kannatus nousi 1,1 prosenttiyksikköä.

Taloustutkimus haastatteli kyselyyn 2535 henkilöä. Ylen mukaan kyselyn virhemarginaali on 2 prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

Yle: Ylen puoluekannatusmittaus: SDP:n ja Keskustan kannatus pudonnut hallituksessa, kokoomus jatkaa kärjessä.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*