Yle: Suomessa on eniten alle 25–vuotiaiden huumekuolemia Euroopassa – enemmistö puolueista kannattaa käytön rangaistavuutta 

Alkoholin, Subutexin ja rauhoittavien lääkkeiden samanaikainen käyttö on yleisin syy huumekuolemiin. Kuva: Pixabay

Euroopan huumeraportin mukaan Suomessa kuolee huumeisiin eniten alle 25–vuotiaita muuhun Eurooppaan verrattuna. Aiheesta uutisoi Yle. Keskimääräinen kuolinikä huumeisiin on 34–vuotiaana, muualla Euroopassa kymmenen vuotta myöhemmin. 

Yle Uutisten selvityksen mukaan eduskuntapuolueista ainoastaan vihreät ja vasemmisto dekriminalisoisivat huumeiden käytön. Muut puolueet pitäisivät käytöstä rangaistavana. Huumeiden valvottuja käyttöhuoneita vastaan ovat kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset. RKP suhtautuu käyttöhuoneisiin myönteisesti ja muilla puolueilla ei ole niihin kantaa. 

Puolueet ovat yhtä mieltä siitä, että käytön ennaltaehkäisy sekä hoitoon pääsemisen helppous on tärkeää ja huumeiden myyntiin liittyvää rikollisuutta tulisi kitkeä. Myös lisääntyneeseen jengirikollisuuteen olisi puututtava entistä tehokkaammin. 

Lähde:

Yle: Suomesta tuli nuorten huumeidenkäytön surkea mallimaa – puolueiden ratkaisut: vihreät hölläisi rangaistuksia, perussuomalaiset karkottaisi huumekauppiaat

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*