Yle: Kunnilla mahdollisuus tarjota maksuttomia koronan tehosterokotuksia perusterveille 

Yksi syy tehosterokotusten laajentamiseen on terveydenhuollon henkilökunnan riittävyyden turvaaminen. Kuva: Pixabay

Kunnat saavat jatkossa päättää itse, tarjoavatko ne koronarokotusten tehosteannoksia kaikenikäisille, vaikka nämä eivät kuuluisi viranomaissuositusten piiriin. Hallituksen koronaministeriryhmä hyväksyi sosiaali-ja terveysministeriön linjauksen koronarokotusten laajentamisesta keskiviikkona, uutisoi Yle. 

Rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia, ja rokottamistarpeesta päättää yksilön kohdalla lääkäri.

Yle kertoo perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) perustelleen päätöstä seuraavasti: 

“Koronarokotuksilla vähennetään koronaan liittyvää sairastavuutta ja erityisesti vakavaa koronavirustautia, turvataan terveydenhuollon kapasiteetin riittävyyttä ja palvelujen saatavutta ja pidetään yhteiskuntaa avoimena.” 

Kiurun mukaan valtio korvaa kunnille rokotuksista aiheutuneet kustannukset. Kunnilla on myös mahdollisuus päättää, että perusterveille ei tarjota rokotteita. Vuodenvaihteen jälkeen rokottamisesta vastaavat hyvinvointialueet. 

Rokotusten laajentamiseen on otettu mallia muun muassa Ruotsista, jossa jokaisella yli 18-vuotiaalla on mahdollisuus saada koronarokotus. Tällä hetkellä Suomessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee neljättä koronarokotusta 60–64-vuotiaille ja syksyn tehosterokotetta 65 vuotta täyttäneille sekä riskiryhmiin kuuluville.  

Lähde: Kunnat voivat tarjota maksutonta koronan tehosterokotusta kaikenikäisille, lääkärin arvio tarvitaan

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*