Yle: Seksuaalivähemmistöjä ja muslimeja syrjivä blogikirjoitus julkaistiin seurakunnan verkkosivuilla

Syrjivä blogikirjoitus aiheutti somemyrskyn Facebookin Lappeenranta-ryhmässä. Kuva: Pixabay

Seurakuntavaaliehdokas Teemu Liukkonen julkaisi Lappeenrannan seurakuntayhtymän sivuilla syrjivän blogikirjoituksen, jonka mukaan kirkon ei tulisi tukea vähemmistöjä. Liukkonen kirjoittaa, että kirkko yrittää mielistellä kaikkia. Kirjoitus poistettiin sivuilta sosiaalisessa mediassa käydyn keskustelun ja loukkaavuutensa seurauksena. Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Liukkonen kertoo Ylelle, että ei kirjoittanut tekstiä provosoidakseen, vaan nostaakseen suomalaista kansallishenkeä vaikeina aikoina. Liukkosen mukaan kirkosta on eronnut paljon konservatiivisia ihmisiä kirkon valittua tien, joka ei ole kirkolle perinteinen.

Lappeenrannan kirkkoherrana työskentelevä Hannu Haikonen kertoo Ylelle, että kirjoituksen luki ennen julkaisua Lappeenrannan seurakuntayhtymän kaksi kirkkoherraa ja viestintäpäällikkö. Haikosen mukaan harkintakyky petti, kun kirjoitus hyväksyttiin julkaistavaksi seurakunnan sivuilla. Haikosen mukaan tekstissä loukattiin sateenkaariväkeä, maahanmuuttajia ja muslimeja sekä kirkko nähtiin valkoihoisten, keskiluokkaisten ja keskituloisten heteroihmisten yhteisönä. Lappeenrannan seurakuntayhtymä muutti tapauksen seurauksena käytäntöjään blogitekstien suhteen.

Seurakunta julkaisi sivuillaan seurakuntavaaliehdokkaan sateenkaariväkeä ja muslimeja syrjivän blogikirjoituksen: ”Arviointikyky petti täysin”

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*