Yle: Puutteelliset turvatiedot pysäyttävät useita paketteja

Turvatietojen puutteet ovat hidastaneet jakelua. Kuva: Pixabay

Postin pakettien matka on pysähtynyt tullaukseen useiksi viikoiksi puutteellisten turvatietojen vuoksi. Pakettien säilytysaikaa on jouduttu pidentämään. Nyt juuttuneet paketit kuormittavat Postin henkilökuntaa, kertoo Ylen uutinen.

EU:n alueella on otettu käyttöön laajennetut turvatietovaatimukset, jotka koskevat EU:n ulkopuolelta tulleita lähetyksiä. Tietojen puute on aiheuttanut lokakuun alusta alkaen satoja virhetilanteita. Niitä on saatu korjattua Postin tekemien korjausten avulla. 

”Tiedonsiirrossa on ollut häiriöitä ympäri EU:ta. Myös Oma Postin digitaalisessa tullauksessa on tunnistettu häiriötilanteita. Teemme päivittäin useita kertoja korjaustoimenpiteitä ja pyrimme vapauttamaan lähetykset mahdollisimman pikaisesti eteenpäin”, Postin tullausprosessien asiantuntija Minna Kovanen kertoo Ylelle. 

Tietojen välittyminen on kiinni lähtökohtaisesti paketin lähtömaan toimijoista. Jos tullauksessa on ongelmia Tullin nettitullipalvelussa, kannattaa tullausta yrittää uudestaan päivän mittaan. 

YLE: Postipaketteja jää nyt poikkeuksellisen paljon jumiin tullauksessa – toimi näin, jos et saa lähetystäsi läpi

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*