Ukrainalaisten tilapäiselle suojelulle ehdotetaan sujuvaa jatkoa

Kuva: Laura Kotila, Valtioneuvoston kuvapankki

Hallitus on 3. marraskuuta antanut esityksen eduskunnalle, jonka mukaan se ehdottaa ukrainalaisten tilapäisen suojelun jatkon sujuvoittamista. 

Hallitus haluaisi varmistaa ulkomaalaislain väliaikaisella muutoksella, että tilapäisen suojelun perusteella myönnetty oleskelulupa jatkuisi niin kauan, kuin tilapäinen suojelu jatkuu EU:n alueella. Ehdotuksen mukaan ensimmäinen oleskelulupa myönnettäisiin koko suojelun ajaksi ja jo oleskeluluvan saaneiden henkilöiden ei tarvitsisi erikseen hakea jatkoa oleskeluluvalleen. 

Sen lisäksi ehdotuksen mukaan oleskelulupakortin voimassaolo jatkuisi koko sen ajan, kun oleskelulupa on voimassa. 

Sisäministeri Krista Mikkosen mukaan olisi selkeintä suojelua saavan sekä Maahanmuuttoviraston kannalta, että oleskelulupa jatkuisi koko tilapäisen suojelun ajan.

Tällä hetkellä ulkomaalaislaki edellyttää, että uutta oleskelulupaa on haettava erikseen. Tämä tarkoittaa sitä, että tilapäisen suojelun perusteella oleskeluluvan saaneiden tulisi tehdä jatkohakemus Maahanmuuttovirastolle.

Ulkomaalaislain väliaikaisen muutoksen olisi tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian ja se olisi voimassa  4.3.2025 saakka.

Lähde:

Valtioneuvosto – Hallitus ehdottaa sujuvaa jatkoa ukrainalaisten tilapäiselle suojelulle

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*