Yle: Kansalaisaloite käyttövoimaveron poistosta menossa eduskuntaan

Trafin mukaan suomessa on noin 1,5 miljoonaa dieselillä käyvää henkilöautoa. Kuva: Pixabay

Dieselautojen käyttövoimaveron poistamiseksi tehty kansalaisaloite on saanut aikaan ennennäkemättömän äänestysinnon. Tiistai-iltapäivällä ääniä oli jo kertynyt 87 tuhatta kappaletta. Kansalaisaloitteeseen vaaditaan 50 tuhatta allekirjoitusta, jotta se siirretään eduskunnan käsittelyyn.

Aloitteen alullepanijat painottavat kansalaisaloitteessaan muuttuneita markkinahintoja. Dieselin hintaa on nostanut ylöspäin sen vähäinen saanti ja bensan ylitarjonta. Tämä on jo monilla paikkakunnilla kohottanut dieselin hinnan ylöspäin niin, että 95-oktaanisen bensiini on jopa halvempaa kuin diesel.

Hinnannousun ei oleteta olevan vain lyhytaikainen markkinaoikku. Taustalla on alan muutokset liuskeöljyn käyttöönotossa, jonka jalostuksessa syntyy enemmän bensiiniä kuin dieseliä. Monet yritykset yrittävät nyt säätää tuotantolaitoksiaan, jotta dieselin tuotantoa saataisiin lisättyä.

Yle: Maanantaina alulle polkaistu kansalaisaloite dieselveron poistamiseksi kerää nimiä hurjaa vauhtia – 50 000 allekirjoituksen rajapyykki meni rikki jo illalla

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*