Vuorovaikutteiset lelut ovat lasten suosikkeja jouluksi

Kuva: Pixabay

Joulu on ovella ja lapsiperheet ostavat viimeisiä joululahjoja. Tänä vuonna lasten suosikkeja ovat interaktiiviset lelut, kuten Hatchimalsit ja Incubabies-lemmikit, selvittää Patarumpu.fi, joka on S-ryhmän marketkaupan keskustelu- ja uutisareena. Molemmissa leluissa munan kuoren sisältä paljastuu lemmikki jota pitää hoivata. Incubabies -lemmikki on reilusti halvempi vaihtoehto kuin Hatchimals -pehmo.

Hatchimalseja voi kasvattaa eri ikävaiheiden läpi. Juuri nyt suuressa suosiossa ovatkin vuorovaikuttavat ja kuoriutuvat lelut, joilla voi konkreettisesti tehdä jotain. Tällainen on myös L.O.L Surprise -yllätyspallo, jonka sisältä kuoriutuu nukke.

Pienten lasten lahjoissa legot säilyttävät suosionsa vuodesta toiseen. Klassiset lautapelit, Baby Born-nuket ja tarvikkeet sekä pehmolelut ovat myös suosittuja edelleen.

Uutuutena myytävä HIH-hamsteri juoksee juoksupyörää ja laskee liukumäkeä. Joululahjaksi kirjoista pidettyjä ovat Risto Räppääjä ja väärä Vincent, Koiramäen Suomen historia sekä Tatun ja Patun ihmeellinen joulu.

Jääkiekkopeli ja Afrikan tähti pitävät pintansa

Hieman isommille lapsille haluttuja lautapelejä ovat klassikot Stiga Playoff -jääkiekkopeli ja Afrikan tähti. Play Station 4 -pelikonsolille julkaistut pelit villitsevät kouluikäisiä: Sims 4, NHL 18 ja Gran Turismo Sport ovat mieleisiä.

Vuorovaikutteiset lelut ovat myös BR-lelukauppaketjun ostetuimpia. Myymäläpäällikkö Leena Väisänen kertoo, että tänä vuonna erityisesti Hatchimals-lelujen Surprise Giraven sekä Peacat-kaksoset ovat haluttuja lahjoja lapsille. Munan kuoresta paljastuu kaksi hoivattavaa lemmikkiä.

Pikkupojille Laser X-pyssypakkaus on ollut hittituote BR-leluilla. Elektronisista eläimistä Snuggles-koira sekä Cuddles-kissa ovat joulun TOP-10 lahjasuosikeissa. Väisänen toteaa, että myös perinteiset legot ovat suosittuja kaiken ikäisille lapsille.

Kuva: Eeva Ollila

Nuori äiti ostaa lapselleen perinteisiä leluja

23-vuotias Elisa Heikkinen ostaa pian kaksivuotiaalle Aada-tyttärelleen Duplo-rakennuspalikoita, jotka ovat tavanomaisia legoja suurempia. Hän aikoo ostaa perinteisiä ja yksinkertaisia lahjoja, kuten nukkeja. ”Vauvaleikit ovat nyt meillä suosiossa teletappi-aiheisten lisäksi. Mummo on ennättänyt tilata kaksi teletappia tytölle netistä”, Heikkinen aloittaa.

Hän ostaa lisäksi vaatteita ja lakanasettejä Aadalle. Kaikkia nuori äiti ei osta itse, vaan on toivonut niitä lahjaksi tytölle. Heikkisen suunnitelmissa on kiertää suurimmat marketit läpi nettikauppojen lisäksi lahjoja etsiessä.

Heikkinen on kuullut interaktiivisista leluista, kuten Hatchimalseista, mutta ei tiedä niistä sen enempää. ”Se on sitä nykyaikaa. Lapseni on sen verran pieni, ettei hän osaa vaatia vielä mitään lahjoja”, Heikkinen lisää.

Aada saa lahjoja sukulaisilta ja kummeilta, joten Heikkinen itse ei ole ajatellut ostaa niitä paljoa. ”Sitten kun lapsi alkaa tehdä joululahjatoivelistoja, niin ostan lahjoja enemmän. Vaikka olenkin nuori äiti, niin suosin perinteisiä leluja ainakin tässä vaiheessa”.

Lähde: Patarumpu 

Iltalehti: Kaupat kertovat: Nämä ovat joulun hittilahjat – suosituimmat viedään jo käsistä

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*