Vinokino tuo sateenkaaren värejä valkokankaalle

Vinokino tarjoaa näkökulmia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämään. Kuvituskuva. Kuva: Pixabay

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tarinoihin keskittyvä Vinokino-elokuvafestivaali käynnistyi eilen Oulussa. Tapahtuman pääpaikkana toimii Kulttuuritalo Valve, jossa elokuvia voi käydä katsomassa lauantaihin saakka elokuvateatteri Studiossa.

Oulun Elokuvakeskuksen toiminnanjohtaja Sauli Pesonen kertoo, että ensimmäiselle festivaalipäivälle osallistui parikymmentä henkilöä. Odotukset festivaalin jatkolle ovat maltilliset.

”Pitkät elokuvat vetävät paremmin katsojia verrattuna lyhytelokuviin, joita esitetään lauantaina”, Pesonen toteaa.

Pesonen kertoo tapahtuman muuttaneen jonkin verran muotoaan vuosien saatossa. Myös osallistujamäärässä on tapahtunut muutosta.

”Vinokinoon on aiemmin liittynyt erilaisia oheistapahtumia, kuten bileitä, jotka ovat houkutelleet yleisöä enemmän liikkeelle”, Pesonen arvioi.

Virkistystä ohjelmistoon

Pesonen kuvaa tapahtuman istuvan hyvin elokuvakeskuksen ohjelmistoprofiiliin.

”Vinokino laajentaa ja virkistää mukavasti keskuksen ohjelmistokuvaa”, Pesonen toteaa.

Torstaina festivaaleilla esitetään kaksi brasilialaista elokuvaa: Marcio Reolonin ja Filipe Matzembacherin ohjaama draamaelokuva Hard Paint sekä dokumentti Bixa Travesty, jonka ovat ohjanneet Claudia Priscilla ja Kiko Goifman.

Lauantaina katsojille tarjotaan sarja lyhytelokuvia. Ensimmäisessä näytöksessä perehdytään pohjoismaiden lyhytelokuvatarjontaan, myöhäisempi näytös tuo näytille lyhytelokuvia muun muassa Intiasta, Uudesta-Seelannista ja Sloveniasta.

Oulun elokuvakeskus järjestää tapahtuman yhteistyössä Oulun Setan kanssa.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*