Oulun uimahalli toistaiseksi kakkavapaa alue

Oulun uimahallia piinannut sarjakakkaaja teki tarpeensa aikuisten altaaseen. Kuva: Pixabay

Marraskuisen päivän valjetessa aamu-uimarit reippailevat tavalliseen tapaansa uiskentelemaan Oulun Raksilassa sijaitsevaan halliin. Uimahallia noin puoli vuotta sitten piinannut sarjakakkaaja on toistaiseksi hiljentynyt. Tekijää ei ole kuitenkaan virallisesti saatu kiinni.

Kakkavandaali yhä vapaalla jalalla

Huhti–toukokuussa 2018 salaperäinen sarjakakkaaja pääsi tekemään tihutöitä Oulun uimahallissa. Ulosteita löytyi uimahallin pääaltaasta neljä kertaa noin kuukauden sisään. Uimahallin henkilökunta sai muun muassa valvontakameroiden tallenteista viitteitä siitä, kuka altaaseen kakkaaja saattaisi olla. Todisteiden varjolla asiasta tehtiin rikosilmoitus. Altaaseen kakkineen henkilöllisyys ei kuitenkaan ole tutkimuksista huolimatta selvinnyt. Asiaa tutkineilla on edelleen vahva epäily siitä, että kakkaaja on joka kerta ollut yksi ja sama henkilö.

Ulosteet altaassa eivät yllätä

Uimahallin isännöitsijän Jari Leviäkankaan mukaan ulosteen löytyminen altaasta ei ole yleisesti ottaen mikään poikkeus, mutta sarjakakkaaja-tapaus on omaa luokkaansa.

”On ihan normaalia, että silloin tällöin altaasta löytyy sekä isompaa että pienempää jätöstä, mutta tällainen toiminnan säännöllisyys on harvinaista”, Leviäkangas kertoo ja jatkaa:

”Selvää on, että eihän tällainen henkilö ihan täysillä käy.”

Kakkatapaus ei ole vaikuttanut uimahallin kävijämääriin. Kuva: Julia Ramstedt

Kakka ei pelota

Leviäkankaan näkemys on etteivät ulosteet altaan pohjalla ole vaikuttaneet kävijämääriin ja tapaus on tällä hetkellä jo historiaa.

”Huomattavasti enemmän asiakasmääriin vaikuttavat esimerkiksi lämpimät säät kuin kakka altaassa.”

Leviäkangas uskoo, että tilanteen tuoma julkisuus, rikostutkinta ja asiakkaiden ja henkilökunnan sisäinen valvonta sai kakkaajan lopettamaan toimintansa.

”Kiinnijäämisen riski kävi niin suureksi, että uskon tyypin kokeneen viisaimmaksi perääntyä”, hän arvioi.

Uimahallin vakiokävijä Risto Parviainen on juuri palannut aulaan uintireissunsa päätteeksi ja istahtaa hetkeksi hengähtämään. Sarjakakkaaja ei ole häntä hetkauttanut. Parviainen ei ole kokenut sarjakakkaajan toiminnan vaikuttaneen uima-aktiivisuuteensa millään tavalla. Säännöllisesti uinut Parviainen ei ole tietääkseen sattunut koskaan tihutyöntekijän kanssa samaan aikaan hallille.

”Näin 5-6 vuotta uineena, ei rutiiniin enää vaikuta tällainen tapaus”, kertoo Parviainen ja jatkaa: ”Vaikka moinen olisi kohdalle sattunutkin, en usko että se olisi minua kummemmin järkyttänyt.”

 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*