Väylävirasto: Moottoriteitä voidaan jatkossa aurata kahdella peräkkäin kulkevalla sivuaurallisella yksiköllä

Vilkkaat tiet aurataan ensimmäisenä. Kuva: Pixabay

Väylävirasto päivitti maanteiden talvihoidon menetelmätieto-ohjettaan, ja jatkossa moottoriteiden tai muiden kaksirataisten ajoteiden auraamisessa sallitaan kahden sivuaurallisen yksikön käyttäminen. Lähtökohtaisesti menetelmässä autoilijoita ei päästetä ohittamaan aura-autojen välistä.

Väyläviraston tiedotteessa kerrotaan, että ohitusmahdollisuus aura-autojen välistä voidaan harkiten antaa tilanteissa, joissa auraparin etummaisessa yksikössä ei käytetä sivuauraa.

”Kahden sivuaurallisen yksikön käyttöä moottoritien aurauksessa on aiemmin pilotoitu Mäntsälän hoitourakassa. Kokemukset ovat olleet varsin hyviä”, pilotoinnissa mukana ollut työmaapäällikkö Jari Rosenqvist Työyhteenliittymä Yli-Hyrylä MHU:sta kertoo tiedotteessa.

Vaikka kahden sivuaurallisen yksikön käyttö hidastaa takana tulevaa liikennettä, se myös tekee liikenteestä turvallisemman. Ajokeli on aurojen etupuolella yleensä paljon heikompi kuin puhtaaksi auratulla tiellä aurojen takana.

Väylävirasto: Teiden talvikunnossapito: Kahden sivuaurallisen yksikön käyttö moottoritiellä parantaa liikenneturvallisuutta

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*