Useiden oululaisten lahjapaketeista saattaa nyt löytyä käsitöitä

Kädentaitajien lahjapaja on muodostunut Oulussa perinteeksi.

Oulun keskustassa sijaitsevassa kädentaitajien lahjapajassa käy kova kuhina heti aamusta. Tarjolla on lähialueilla tuotettuja käsitöitä, joiden valmistajat ovat itse paikalla myymässä ja kertomassa tuotteistaan. Lahjapaja avattiin joulukuun 7. entisen Balmuir-liikeen myyntitiloissa Isokatu 26:ssa ja on auki 22. joulukuuta asti. Lahjapaja on maanantaista lauantaihin auki 10–18 ja sunnuntaina 12–18.

Tapahtuman järjestäjä Minna Laatikainen haluaa toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi lahjapajaan.

”Meille pääsee kaikki myymään, jotka tekevät käsin”, kertoo Laatikainen.

”Ihmisiä kiinnostaa paljon tuotteiden tarina ja haluavat kuulla niiden synnystä”, hän jatkaa.

Tapahtuman koko on vuosien varrella vaihdellut ja Laatikaisen mukaan se on määräytynyt paljolti sen mukaan, että minkä liiketilan he ovat saaneet tapahtuman ajaksi haltuunsa. Aikaisempina vuosina lahjapaja on ollut entisen keskustan K-Supermarketin tiloissa Isokatu 33:ssa Tokmannin alapuolella.

”Jonain vuonna meillä oli niin pienet liiketilat, että mukana oli vain kymmenen toimijaa”, kertoo Laatikainen.

Tänä vuonna tapahtumaan osallistuu 75 eri toimijaa, joista osa on tapahtumassa vain yhden päivä ja osa koko tapahtuman eli 15 päivää. Valikoima on tänä vuonna laaja ja saatavilla on muun muassa koruja, vaatteita, taidekäsitöitä, sisustustuotteita, kynttilöitä, kortteja, puukkoja ja käsin veistettyjä uistimia. Paikallistuottajilta voi esimerkiksi ostaa joulupöytään mehuja, hunajaa, hilloja ja leivonnaisia.

Laatikainen on aloittanut tapahtumassa käsityöläisenä ja vuosien varrella sanojensa mukaan ikään kuin ajautunut järjestäjäksi, kun sellaisesta oli puutetta.

Vaikka ensimmäinen maksupääte ei toiminut, se ei Sussua lannistanut, sillä hänellä oli varalta mukana toinen.

”Tuon maahan suomessa suunniteltuja kankaita, joista valmistan naisten ja lasten vaatteita”, Iloinen kettuliini -kojun pitäjä Sussu.

”Nimessä mainittu kettu esiintyy vähän kaikkialla”, mainitsee Sussu.

Kettu-teemasta löytyy lasten vaatteita, keminmaalaisen käsityöpuoti Helmen valmistamia puruleluja ja Katja Saarion valmistamia joulukortteja ja pussukoita.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*