Northern Lights Cheerleading juhlii 30-vuotista taivaltaan

Cheerleading on monipuolinen joukkueurheilulaji. Kuva: Konsta Nevala

Northern Lights Cheerleading (NLC) juhlii tänä vuonna 30-vuotista oululaista kilpacheerleadingia. Lisäksi 1 000 harrastajan raja meni rikki lokakuussa.

30-vuotisjuhlavuosi on näkynyt Northern Lights Cheerleadingin toiminnassa. NLC:n toiminnanjohtaja Heli Jääskön mukaan juhlavuoden kunniaksi on järjestetty monenlaisia tapahtumia.

”Juhlavuoden pääteemoja ovat kiittäminen ja kannustaminen, joiden on haluttu näkyvän seura-arjessa. Olemme jakaneet Suomen Cheerleadingliiton ja seuratyön ansiomerkkejä ansioituneille seuratoimijoille sekä lanseerasimme Skills Award -taitomerkin palkitaksemme taitavia seuran urheilijoita. Juhlavuosi huipentui seuran 30-vuotisjuhlagaalaan syyslomalla.”

Suomen suurin cheerleading seura

Cheerleading liikuttaa monia Oulun alueella. Jääskönmukaan 1 000 harrastajan raja oli lähellä jo vuonna 2020: ”Raja oli vähällä mennä rikki ennen koronapandemiaa, mutta suunnitelmat menivät lopulta uusiksi. Sitten piti vain sopeutua tilanteeseen. Kyseessä on seuran pitkäaikainen tavoite.”

Lajin harrastajamäärä on kasvanut nopeasti viime vuosina. Sen taustalla on esimerkiksi laajentuneet harrastusmahdollisuudet ja Suomen kilpaurheilumenestys. Myös vanhat harrastajat, kuten Juulia Pesonen, innostuivat lajista uudelleen. Hän palasi tammikuussa takaisin lajin pariin.

”Kuulin lajista ala-asteella ystävien kautta. Se vaikutti mielenkiintoiselta ja oli jo silloin suosiossa, joten ajattelin kokeilla. Aloitin lajin vuonna 2017, mutta pidin pienen tauon. Kun lopetin, olin varma, että palaan vielä matolle esiintymään. En ole hetkeäkään katunut, että aloitin harrastamisen uudelleen. Laji tuntuu edelleen ihan omalta jutulta.”

Lajin pariin pääsee myös aikuisena

Cheerleading on joukkueurheilulaji, jota harrastetaan kahdessa alalajissa: cheer- eli akrobatiasarjoissa sekä tanssisarjoissa. Lajia voi harrastaa NLC:ssä kuudessa eri ikäryhmässä monella taitotasolla.

Vaikka cheerleading mielletään nuorten harrastukseksi, ei lajin aloittamiselle ole ikärajaa. NLC:ssä jokaiselle harrastajalle löydetään oikea joukkue tason ja ikäryhmän mukaan. Seurassa on mahdollista opetella perustaitoja tai halutessaan edetä SM-tasolle asti.

”Parasta lajissa on se, ettei sitä tarvitse aloittaa pienenä, vaan lajiin pääsee mukaan minkä ikäisenä tahansa. Myös aikuisharrastajien määrä on kasvanut kivasti”, Jääskö kertoo.

Lähteet:

https://cheer.northernlights.fi/

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*