Tiernatorilta löytää lahjat pukin konttiin

Tiernatoria on uudistettu tänä vuonna. Kuva: Olivia Järvinen

Perinteinen Tiernatori on auennut tänään torstaina. Jouluiset myyntimökit on siirretty tänä vuonna kauppakeskus Valkean eteen Kauppurienaukiolle, sillä Rotuaarille rakennettiin joulumetsä.

Ystävät Emppu ja Anki ovat tulleet käymään torilla heti aamusta. He hakevat tiernatorilta joulutunnelmaa, vaikka piparit ja lastenlasten kanssa leipominen tuovat eniten joulumieltä.

”Vähän on vielä hiljaista, kun kaikki ovat vasta avaamassa. Olen käynyt täällä melkein joka vuosi”, Emppu kertoo.

Torilta lähtee mukaan kaikenlaista lahjaksi, vaikka Emppu on tullut katsomaan vain joulusukkia.

Monenlaista käsityötä

Myyntimökeillä on yhteensä yhdeksän kojumyyjää. Tiernatorin ja Kädentaitajien lahjapajan yhteyshenkilö Minna Laatikainen kertoo Kalevalle, että mökit varattiin varhain loppuun.

Emilia Alaraasakka on vuokrannut myyntimökin kahdeksaksi päiväksi. Mökistä löytyy paljon käsitöitä ja kaikenlaisia herkkuja. Hän odottaa paljon kävijöitä.

”Olen ensimmäistä kertaa Tiernatorilla. Pääjuttuni on itsetehdyt korvakorut, jotka sopivat erityisesti jouluun. Myös kynttilät ja koristeet on tehty käsityönä.”

Tori on auki 22.12. asti joka päivä. Tiernatorilta löytää kaikenlaisia käsitöitä, kuten koruja, sukkia ja lapasia. Tänä vuonna torin organisoi Kädentaitajien lahjapaja.

Joulutunnelmaan on satsattu kunnolla, sillä Oulun keskustassa järjestetään muutakin jouluista ohjelmaa Tierna-aikana. Rotuaarille on rakennettu joulumetsä, ja tiernapoikaesityksiä nähdään koko joulukuun ajan Tiernatorilla ja Tiernatorin joulumetsässä. Ne on järjestetty yhteistyössä Oulun Liikekeskus ry, Oulun kaupungin ja Kädentaitajien lahjapajan kanssa.

Lähteet:

Tier­na-ai­ka alkaa Oulussa per­jan­tai­na jou­lu­va­lo­jen sy­tyt­tä­mi­sel­lä – ­Tier­na­to­ri laa­je­nee tänä vuonna

https://www.tiernatori.fi/

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*