Totta vai tarua? Hiusten peseminen päivittäin on haitallista

Usein kuulee sanottavan, että hiusten peseminen päivittäin on haitallista. Keskustelupalstat täyttyvät viestiketjuista, joissa oman elämän kampaajat perustelevat sitä, että mitä harvemmin peset hiuksia sen paremmin ne voivat. Pidentämällä pesuväliä hiukset tottuvat siihen eivätkä rasvoitu yhtä nopeasti. Onko asia todella näin?

Netistä löytyy lukuisia juttuja aiheeseen liittyen. Kattavia juttuja löytyy niin asian puolesta kuin vastaankin, ja yksiselitteistä vastausta on vaikea löytää, varsinkaan nopeasti. Anna-lehden jutussa Kuinka usein peset hiuksesi? Trikologi kertoo, miksi ahkera peseminen kannattaa (12.5.2019), trikologi Mark Birch kehottaa pesemään hiuksia päivittäin. 

Päinvastainen kannanotto löytyy taas Iltasanomien ja Me Naisten verkkojutusta Hiuksia ei todellakaan kannata pestä joka päivä – asiantuntija kertoo, miksi (19.6.2017), jossa hiustutkija Annikki Hagros-Koski Hiusakatemiasta on ehdottomasti sitä mieltä, että hiusten pesua kannattaa vähentää noin kahdesta kolmeen kertaan viikossa.

Parturi-kampaaja yrittäjä ja estenomi Kaisa Heikkinen on sitä mieltä, että päivittäinen hiustenpesu voi aiheuttaa ongelmia, mutta ei niinkään itse hiuksille vaan hiuspohjalle. Hiukset ovat kuollutta kudosta, joten niiden peseminen ja hoitaminen on täysin esteettistä. Hiuspohja onkin siis tärkeämpi syy miksi hiuksia pestään. 

’’Hiuspohjaa suojaa happovaippa, joka ei ehdi palautua välissä täysin mikäli hiuksia pestään päivittäin. Tämä voi aiheuttaa pidemmällä aikavälillä hiuspohjan ongelmia. Hiuspohja yleensä reagoi päivittäiseen pesuun niin sanotusti hälyttämällä soluja tuottamaan lisää soluja, minkä vuoksi hiuspohja rasvoittuu nopeammin’’, Heikkinen kertoo.

Heikkinen haluaa kuitenkin korostaa myös sitä, että mikäli hikoilee esimerkiksi töissä tai urheillessa hiuspohjasta, voi päivittäinen hiustenpesu olla myös hyvä asia, sillä liiallinen tali voi tehdä myös hallaa hiuspohjalle.

Totta vai tarua: 50/50

Päivittäinen peseminen ei ole niinkään haitallista hiuksille, vaan hiuspohjalle.

Lähteet:

Anna 12.5.2019

Iltalehti & Me Naiset 19.6.2017

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*