Tiernatori tuo joulun tuntua Oulun keskustaan

Joulutori juuri ennen avaamista. Kuva: Enni Järvelä

Tiernatori on Oululainen versio perinteisestä Saksalaisesta joulutorista. Tiernatorin aikana myyjiä on mökeissä yhteensä jopa kolmekymmentä. Suurin osa tiernatorilla kauppaa tekevistä myyjistä vaihtuvat joulukuun aikana, mutta muutama myyjä on paikalla koko tapahtuman ajan.

Myynnissä on monenlaisia itse tehtyjä tuotteita käsitöistä leivoksiin. Ihmiset ovat kiinnostuneita etenkin talvisista asusteista, kuten lapasista ja villasukista.

‘’Alkuviikko oli hiljainen, mutta eilen oli hyvä päivä’’, kertoo liminkalaisen Sagawoolin omistaja Satu Törmänen.

Törmänen on torilla myymässä käsityönä värjättyä lankaa. Törmäsen mukaan asiakkaita on ollut eniten liikkeellä heti torin auettua sekä iltapäivällä neljän ja viiden välillä.

Kaksi nuorta on tiernatorilla myymässä oululaisten yrittäjien tuotteita.

‘’Jokainen tällä kojulla myynnissä oleva tuote sisältää Tuttu-yrittäjä merkin, joka tarkoittaa että tuotteet ovat paikallisten yrittäjien kädenjälkeä’’, toinen nuorista kertoo.

Tapahtuman tuottavat Oulun Liikekeskus ry ja Oulun kaupungin tapahtumapalvelut. Tapahtuma on osana kaupungin jouluohjelmaa ja sen tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää Oulun kaupungin keskustan vetovoimaisuutta. 

‘’Olen käynyt täällä joka vuosi ja tämä on toinen reissu tänä vuonna’’, kertoo joululahjoja torille etsimään tullut rouva.

Hänen mukaansa musiikki on suurin tunnelman luoja tiernatorilla.

‘’Jos täällä olisi hiljaista, ei se niin tuntuisi joululta’’, rouva kertoo.

Hannu Luukinen oy:n puolesta liminkalaista hunajaa myymässä oleva Vuokko Haljoki kertoo myös koronan vaikuttavan tiernatorin toimintaan.

‘’Tänä vuonna ei koronan takia ole ohjelmaa, joten ihmiset ovat lähinnä läpikulkumatkalla’’, Haljoki pohtii.

Edellisinä vuosina tiernatorilla on järjestetty muun muassa yhteislaulutapahtuma. Vaikka esitykset ovat tältä vuodelta peruttu, tiernatorille saapuu viikonloppuisin monenlaisia vierailijoita. Paikanpäällä voi nähdä esimerkiksi joulupukin, alpakoita, poroja tai poneja.

Tiernatori on Rotuaarin aukiolla 23.12 asti ja se on avoinna päivittäin kello 11-18.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*