Oulun kaupunki järjestää uudenvuoden juhlallisuudet jälleen verkossa – ”Luvassa kattaus oululaista menestystä”

Verkkolähetystä voi seurata esimerkiksi läppärillä. Kuva: Topias Setälä

Oulun kaupunki järjestää tänä vuonna uudenvuoden tapahtumansa verkossa, kun uudenvuoden juhlalähetys on katsottavissa Mun Oulu -verkkosivuilla uudenvuodenaattona kello 18 alkaen. Juhlalähetys järjestetään toisena perättäisenä vuonna verkossa vaikean koronatilanteen vuoksi.

”Meillä oli kyllä suunnitteilla järjestää yleisötapahtuma rotuaarille, mutta koronatilanteen vuoksi päätimme, että juhlallisuudet järjestetään samalla tavalla kuin viime vuonna oli, eli virtuaalinen tapahtuma”, Oulun kaupungin tapahtuma- ja markkinointipäällikkö Riina Aikio kertoo.

Viime vuoden juhlalähetys oli teemaltaan hyvin virallinen. Lähetyksessä oli muun muassa Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Juha Hännisen pitämä puhe. Tämän vuoden lähetyksessä muistellaan kulunutta vuotta 2021, ja minkälaisia kohokohtia vuoteen liittyi oululaisesta näkökulmasta katsottuna.

”Katsomme vuotta 2021 positiivisuuden näkökulmasta. Katsotaan, mitä vuosi on meille antanut, ja siellä on aika hyviäkin kohokohtia, kun alkaa miettimään tarkemmin. Luvassa on aika kiva kattaus”, Aikio kommentoi.

Lähetyksessä on mukana muun muassa oululaislähtöinen taikuri Joni Pakanen. Lähetyksessä sen lisäksi on Jukka Takalon säveltämä oululaisille suunnattu tunnuslaulu. Kaupunkilaisilla on mahdollisuus osallistua tunnuslaulun sanoittamiseen Oulun kaupungin ja Mun Oulun sosiaalisen median tileillä.

”Miltä tuntuu oululaisuus? Mikä on lempipaikkasi? Mitä näet, kun katsot ulos ikkunasta? Anna jokin tekemistä, tunnetta, paikkaa tai asiaa kuvaava sana ja olet mahdollisesti mukana sanoittamassa uutta Oulu-oodia”, Mun Oulun Instagram-päivityksessä kerrotaan.

Oulun kaupungin markkinointi- ja tapahtumapäällikkö Riina Aikio on ollut vahvasti mukana järjestämässä juhlalähetystä. Kuva: Arkistokuva

Katsojamäärien toivotaan nousevan

Viime vuoden lähetyksen katsojamäärät pyörivät noin 10 000 katsojan paikkeilla. Aikio toivookin, että tämän vuoden katsojamäärät ovat viime vuotta suurempia. Virtuaalilähetykset ovat keränneetkin sen verran hyvin katsojia, että Aikion mukaan lähetyksiä voitaisiin järjestää tulevaisuudessakin, vaikka koronatilanne helpottaisi.

”Interaktiivisuus ja tämän tapaiset lähetykset tulevat varmaankin tulevaisuudessa lisääntymään. Se, että järjestetäänkö näitä aina uutenavuotena, niin siihen en osaa vastata”, Aikio kertoo.

Oulun kaupungilla on oma studio rotuaarilla, jossa on mahdollista tehdä livelähetyksiä tai videotallenteita. Aikio toivookin studiolle kovaa käyttöä ja kertoo, että vain mielikuvitus on rajana lähetysten tekemisen suhteen. Vaikka lähetyksiä tehtäisiin tulevaisuudessa lisää, niin yleisötapahtumat eivät tulisi katoamaan mihinkään.

”Kyllähän myös perinteitä tulee miettiä, että onko ne ympäristöystävälliset raketit vai yleisötapahtuma, vai sekä että eli lähetys ja tapahtuma. Varmaan alamme alkuvuodesta miettimään jo loppuvuottakin, että millä tavalla tulemme järjestämään juhlat yleisölle”, Aikio kommentoi asiaa.

Juttua korjattu 16.12. klo 14.42. Viime vuoden lähetyksen katsojamäärät pyörivät 10 000 katsojan paikkeilla, ei 3000.

Ouka: Oulun kaupunki juhlistaa uuttavuotta juhlalähetyksellä

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*