Nokialle uudet tilat Linnanmaalle – ”Tosi hieno juttu, tervetuloa”

Nokian uusi kampus tulee aivan Oulun yliopiston ja ammattikorkeakoulun kampuksen läheisyyteen. Kuva: Jenni Isomäki

Nokia rakennuttaa uuden kampuksen Oulun Linnanmaalle. Oulun yliopiston tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan yliopistolehtorin Leena Arhippaisen mielestä lyhyestä etäisyydestä yliopistolta uudelle Nokian kampukselle on paljon käytännön hyötyjä.

Nokian uusi kampus ollaan rakentamassa aivan yliopiston ja ammattikorkeakoulun kampuksen läheisyyteen. Arhippainen ei näe asiassa mitään negatiivistä.

”Todella hieno asia, tervetuloa. Käytännön hyötyjä varmasti on monia. Pääsee helposti siirtymään ja helpottaa esimerkiksi yhteistyöpalavereita.”

Ylen mukaan Oulun yliopiston tieto- ja sähkötekniikan opiskelijoista yli 80 % suorittaa harjoitustyönsä joko Nokialla tai Oulun teknologiakylässä, joka sijaitsee myös Linnanmaalla.

”Varmaan opiskelijat myös hakevat esimerkiksi kesätöitä matalammalla kynnyksellä, kun se on sitten siinä ihan vieressä,” kertoo Arhippainen.

Kahdeksan hypermarketin kokoiselle alueelle tulee uudet tilat 2300 työntekijälle. Nokian tämänhetkiset tilat Ruskossa jäävät näillä näkymin myös käyttöön. Uusien tilojen rakennus alkaa vuodenvaihteen jälkeen.

Oulun kaupunki on arvioinut uusilla tiloilla olevan positiivinen vaikutus alueen elinkeinoelämään ja yritysekosysteemiin. Hankkeen arvioidaan tuovan mukanaan muitakin uusia työpaikkoja sekä asuntoinvestointeja. Myös Arhippainen uskoo hankkeen lisäävän alueen mahdollisuuksia sekä vetovoimaisuutta.

Nokialle ei ole merkitystä muuttaako yliopisto Raksilaan vai ei

Viime aikoina on puhuttu paljon yliopiston mahdollisesta muutosta Linnanmaalta Raksilaan. Nokian Oulun yksikön johtaja Erja Sankari ei pidä yliopiston sijaintia kovin olennaisena asiana Nokialle.

”Nytkin olemme täällä Ruskossa, ja yliopisto toimii Linnanmaalla. Tällainen etäisyys ei ole asia, jonka vuoksi olisimme jotain erityistä mieltä siitä, missä yliopiston pitäisi olla. Tärkeintä on se, että se on elinvoimainen, vahva, siellä on vahvat tekniikan alat, ja että sieltä valmistuu meille ja muille teknologiayrityksille osaavia työntekijöitä”, Sankari kertoi Mun Oululle.

Nokialla on useampi sata työpaikkaa Suomessa täytettävänä. Sankari kertoo heidän käyvän koko ajan keskustelua yliopiston ja ammattikorkeakoulun kanssa siitä, miten varmistettaisiin opiskelijoiden suuntautuvan aloille, joilla Nokialla, ja muillakin yrityksillä Oulun alueella, olisi töitä.

Yle: Nokia investoi isosti Ouluun ja rakentaa uudet tilat 2300 työntekijälle – kahdeksan hypermarketin kokoinen alue maksaa yli kuusi miljoonaa

Mun Oulu: Satojen miljoonien Nokia-hankkeen rakentaminen alkaa Linnanmaalla aikaisintaan vuodenvaihteen jälkeen

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*