Stubbin kiertue Pohjois-Pohjanmaalla – kahvia, teetä ja puheita

Stubb täytti huoneen. Kuva: Kalle Seppälä.

Kokoomuksen presidenttiehdokas Alexander Stubb oli Oulun keskustassa pidetyssä yleisötapahtumassa tapaamassa mahdollisia äänestäjiä. Tapahtumassa tarjoiltiin kahvia, teetä ja naposteltavaa. Stubbin kiertueeseen Pohjois-Pohjanmaalla kuului Oulu, Raahe, Kalajoki ja Ylivieska. Stubb vierailee huomenna Kokkolassa, Pietarsaaressa, Lapualla ja Alajärvellä ja ylihuomenna Ilmajoella, Seinäjoella, Kurikassa, Kauhajoella, Teuvalla ja Kristiinankaupungissa.

Tapahtumassa Stubb puhui lyhyesti kampanjoinnista, Ukrainan sodasta, NATO:sta ja itärajan tilanteesta. Kampanjointi tuntui hänestä hyvältä, mutta hän tiedosti, että matkaa on vielä jäljellä. Hän kertoi myös, että hän ei pidä vaalitenttien vastausten ulkoa opettelusta.

”Luonnostaan tulee paremmin. Pidetään pää kylmänä ja sydän lämpimänä”, sanoi Stubb.

Hän puhui myös Venäjästä ja Ukrainan tilanteesta.

”Venäjällä on vahva sotateollisuus.”

Hän kuvaili tilannetta vaikeaksi. Hänen oma kantansa oli, että jos Unkarin pääministeri Viktor Orbán estää tukipaketin Ukrainalle hänet voidaan tarvittaessa kiertää. Hän uskoo myös, että Ukraina tulee säilyttämään itsenäisyytensä ja että siitä tulee EU:n ja Naton jäsen.

Puheen loputtua hän otti kuvia halukkaiden kanssa.

Paikalla ollut Jonna ei osannut vielä sanoa ketä äänestää. Hän toivoo, että tuleva presidentti kuuntelee kansaa.

Helsingin Sanomat uutisoi 1.12. Uutisuomalaisen kyselystä, jossa Pekka Haavisto oli suosituin ehdokas. Stubb oli kuitenkin suosituin ehdokas Ylen tuoreessa presidenttikyselyssä kolmenkymmenenyhden prosentin kannatuksella. Toisena oli Haavisto kahdenkymmenenkolmen prosentin kannatuksella. Keskustan Olli Rehn oli kolmantena kahdentoista prosentin kannatuksella ja Perussuomalaisten Jussi Halla-Aho neljäntenä kymmenen prosentin kannatuksella.

Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen ennakkoäänestys järjestetään 17.–23.1.2024. Todennäköisen toisen kierroksen ennakkoäänestys on 31.1.–6.2.2024.

Lähteet:

Yle: Ylen presidenttikysely: Stubb vahvisti ykkössijaansa, mutta ”kymppikerhossa” muhii suurin muutos

Pohjanmaan Kokoomus: Alexin kiertue Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla

Helsingin Sanomat: Uutissuomalainen: Haavisto yhä suosituin presidentiksi, mutta ero Stubbiin kaventunut

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*