Hiljattain Oulun katukuvaan auennut kahvila poikkeaa tavallisesta ja tarjoaa myös tekemistä

Kuvateksti: Anni Törmä poseeraa kuvassa uuden tulokkaan, Kyöstin kanssa. Kuva: Jela Seppä

Oulun keskustan ruuhkaisen Torikadun varrelle avattiin syyskuussa kahvila nimeltään Cuppedia. Kahvila on sisutettu satumaisen kauniisti, esillä on paikallisen oululaisen taiteilijan tekemiä taideteoksia. Taustalla kuuluu suihkulähteen liplatusta ja tunnelma on rauhoittava. Määrätietoisen oloinen nuori kahvilan omistaja Anni Törmä, 24, on antanut mielikuvituksella tilaa kukkia ja kuvailee paikkaa ”aikuismaiseksi leikkimökikseen.”

Myynnissä on suolaisia ja makeita leivonnaisia. Tarkoitus myöhemmin laajentaa aamupala- ja lounastarjontaan. Törmä omistaa miehensä Janne Rousun kanssa lisäksi oululaisen Mex-Man-ravintolan. Miehen yrittäjyys nostatti Törmässä innon lähteä itsekin kokeilemaan. Kahvilainnostus lähti Oulussa järjestetyillä erämessuilla ja kun sopiva tila vapautui, toiminta pystyttiin aloittamaan.

Ysiluokkalaiset tettiläiset Elena ja Riina etsivät sopivaa TET-harjoittelupaikkaa kiertelemällä keskustassa ja päätyivät Cuppediaan.

”Tämä vaikutti kivalta”, kertovat nuoret tettiläiset.

He ovat päässeet kokoilemaan oikeaa kahvilatoimintaa TET-viikollaan. Työnkuvaan on kuulunut leipomista, kahvien valmistamista ja siivoamista. He kertovat viihtyneensä ja oppineen paljon uutta, vaikkei ravintola-ala välttämättä olekaan unelma-ala.

Tettiläiset Elena ja Riina löysivät TET-työpaikan uudesta kahvilasta. Kuva: Jela Seppä

Sijaintinsa vuoksi moni näkee kahvilan lämmittelypaikkana bussia odottaessa. Kahvilan omistaja kertoo, että viikoittain ihmisiä tulee norkoilemaan kahvilaan ostamatta mitään.

”Sitten täytyy lempeästi muistuttaa, että paikat ovat vain maksaville asiakkaille.”

Se ei tue kahvilan toimintaa ja Törmä pitää sitä epäkohteliaana.

”Aistin, että se on sellaista välinpitämättömyyttä”, Törmä jatkaa.

Kahvilan paikalla sijaitsi ennen Toripakan kioski, joka oli suosiossa linja-autonkuljettajien keskuudessa. Kävijäkunta olettaa uudelta yritykseltä samoja etuja.

”Olen joutunut rajoittamaan muun muassa kuskien vessan käyttöä. Kahvikuppi ei myöskään irtoa enää eurolla. Uusi raja oli pakko vetää,” kommentoi Törmä Kalevalle syyskuussa.

Kahvilassa on perinteisen kahvilatoiminnan lisäksi järjestetty erilaisia tapahtumia. Kahvilan Instagramissa on tiedotettu esimerkiksi unelmakartan tekemisestä kahvilassa sekä Riittävän hyvä minä -työpajoista.

Seinillä on esillä paikallisen taiteilijan teoksia. Kuva: Jela Seppä

Lähteet:

Kaleva: Ou­lu­lai­nen Anni Törmä, 24, perusti kes­kus­taan kah­vi­lan, jossa mu­siik­ki ei häi­rit­se – Hän ja Janne Rousu pyö­rit­tä­vät myös mek­si­ko­lais­ta ra­vin­to­laa

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*