Rehtori Paaso hämmästelee yliopiston muuttoehdotusta

Oulun yliopiston tiedekirjasto Pegasus. Kuva: Mikko Törmänen

Yliopistokampusten vuokrat ovat nousseet peruskorjausten takia Linnanmaalla ja Kontinkankaalla. Yliopiston hallitus on saanut ehdotuksen yliopiston siirtämisestä lähemmäs Oulun keskustaa.

Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki on esittänyt hallitukselle kolme mahdollista vaihtoehtoa yliopiston uudeksi kiinteistöratkaisuksi. Yksi vaihtoehdoista olisi yliopiston sijoittaminen Oulun keskustan lähistölle. Muita vaihtoehtoja ovat uudistaa Linnanmaan kampusta tai rakentaa uusia tiloja Linnanmaalle.

Vinkka News tavoitti Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) rehtori Jouko Paason ja kysyi hänen mielipidettään asiaan.

Millainen oli ensireaktiosi uutiseen?

”Hämmästynyt, lähinnä aloitteen rohkeudesta. Arvattavissa oli, että media kiinnostuu asiasta kovasti ja monen tasoinen keskustelu käynnistyy. Olin toki saanut ennakkovaroituksen aloitteesta, jonka arvioitiin aiheuttavan mediakohun”, Paaso vastaa.

Mitä mieltä itse olet tästä yliopiston muuttoideasta?

”Rohkea keskustelunavaus, jolla voi olla arvaamattomia sivuvaikutuksia esimerkiksi keskusteluihin, investointihaluihin, visiointeihin ja Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n (SYK) tulevaisuuteen. Oamkin suunnitelmiin tällä ei ole vaikutusta lyhyellä tähtäimellä. Meillä on SYKin kanssa sovittuna pitkä vuokrasopimus, mutta pidemmällä tähtäimellä se vaikuttaisi Oamkiin, jos selvitys johtaisi toimenpiteisiin. Idealistisesti ajatellen sijainti lähellä keskustaa olisi keskustaa ja kaupunkikuvaa merkittävästi elävöittävä ja lisäisi Oulun houkuttelevuutta korkeakoulukaupunkina”, Paaso pohtii.

Jos ehdotus menee läpi, pitäisikö myös ammattikorkeakoulun muuttaa lähemmäs Oulun keskustaa?

”Eiköhän tämä olisi luonteva seuraus, mutta Oamk ei olisi ensimmäinen muuttaja viitaten pitkään vuokrasopimukseemme. Mutta selvitetään nyt ensin ennen pidemmälle meneviä johtopäätöksiä”, Paaso vastaa.

Vinkka News kysyi mielipiteitä muutosta Oulun ammattikorkeakoulun ja yliopiston oppilaita.

”En ole aikaisemmin edes kuullut koko jutusta, mutta ei kuulosta hyvältä. Missä sille (yliopisto) edes olisi tarpeeksi suuria tiloja keskustassa?” Oamkissa opiskeleva Sara Ollilla ihmettelee.

”Itseäni henkilökohtaisesti rasittaa Linnanmaalle saakka kulkeminen joka päivä. Tietenkin tässä uudistuksessa pitäisi miettiä tarkkaan esimerkiksi sitä, minne opiskelijoiden asunnot sijoitettaisiin”, yliopistossa opiskeleva Laura Varjo pohtii.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*