Perussuomalaiset nuoret julistautui antifeministiseksi

Kuva: Twitter, PS-Nuoret

Eilen järjestettiin Perussuomalaisten nuorten syyskokous, jossa valittiin vuoden 2020 hallitus. Uuden hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Asseri Kinnunen. Ensitöikseen hallitus julistaa järjestön antifeministiseksi.

”Feminismi on syrjivää”, järjestö kertoo tiedotteessaan.

Perussuomalaiset nuoret kutsuu feminismiä yhteiskunnallisesti vahingolliseksi liikkeeksi, joka sortaa toista sukupuolta. Tiedotteessaan järjestö tahtoo lopettaa keinotekoisen sukupuolten välisen vastakkainasettelun, jonka aika on sen mielestä ohi.

Järjestö väittää, että Suomessa on jo saavutettu sukupuolten välinen tasa-arvo. Feminismiä kutsutaankin tiedotteessa naisaatteeksi, jonka tarkoitus on nostaa ja korostaa vain naisten oikeuksia.

Feminismi syntyi 1800-luvulla radikaaliksi aatteeksi, jossa naiset halusivat olla tasavertaisia ihmisiä miesten kanssa. Sillä on saavutettu muun muassa äänioikeus ja yhdenvertaisuus toisen sukupuolen kanssa.

Antifeminismi nousi aatteena ensin vastustamaan kaikkia feminismin muotoja.

Julkilausuma levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa Twitterissä julkaistun postauksen kanssa, jossa feminismiä tukevan We can do it -julisteen päälle on laitettu teksti, jossa Perussuomalaiset nuoret julistaa olevansa feminismiä vastaan.

Perussuomalaisten nuorten tempausta voidaan pitää vastalauseena Antti Rinteen (sd) hallitukselle, joka on ottanut feministimyönteisen toimintamallin.

Lähde: JULKILAUSUMA: Perussuomalaiset Nuoret julistautuu antifeministiseksi järjestöksi

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*