Tietomaassa etsitään sitä oikeaa

Tietomaan sinkkuiltaan myydään 200 lippua suoraan ovelta. Kuva: Pixaby

Oulun Tiedekeskus Tietomaassa järjestetään perjantaina 15. marraskuuta sinkkuilta. Tapahtuman teema Tulevaisuus lautasella pohjautuu Tietomaassa parhaillaan olevaan näyttelyyn.

Tapahtuma yhteistyökumppani on Deittisirkus, joka vastaa illan ohjelmanumeroiden järjestämisestä. Ilta alkaa ruoka-aiheisilla sokkotreffeillä: osallistujat jaetaan pareihin, ja he saavat ruoka-aiheisen match-lomakkeen läpikäytäväksi.

Jatkoa Ällöweeneille

Sinkkuillan suunnitteluvastaava ja tradenomiharjoittelija Ville Härmä paljastaa kaksi aktiviteettiä, mitkä on suunniteltu Deittisirkuksen ohjelmanumeroiden lisäksi.

’’Yksi uutuuksista on lauluosuus, jossa harjoittelijamme laulaa kaverinsa kanssa rakkauslauluja. Lisäksi meillä on sirkkabaari, joka sopii illan teemaan.’’

Sirkkabaari, kuten myös illan ajan avoinna oleva baari, on jatkoa pari viikkoa sitten järjestetylle K-18 Ällöweenille.

Kuinka tärkeä osa iltaa baari on?

’’Ei se ole oleellinen osa tapahtumaa, eikä sinne mennä alkoholijuoman perässä. Joillakin alkoholi saattaa kuitenkin auttaa siinä, että on rennompi. Vetonaulamme se ei ole.’’

Illan päättää Deittisirkuksen perinteinen pikadeittailusessio. Härmä painottaa, että tehtävänumeroihin osallistuminen on täysin vapaaehtoista.

’’Talo on normaalisti auki tapahtuma-aikana, eli eri kerroksissa saa käydä.’’

Kysyntää sinkkutapahtumille

Museo- ja tiedekeskus Luupin organisoima sinkkuilta järjestettiin edellisen kerran viime vuonna Oulun Taidemuseolla. Härmän kuuleman mukaan tapahtumaan saapui noin 250 osallistujaa.

’’Nyt on hankala sanoa mitään tarkkaa lukemaa siitä, kuinka paljon odotamme osallistujia. Taidemuseo voi vaikuttaa vähän enemmän paikalta, minne voi mennä tällaisen asian parissa. Tämä on nyt niin sanotusti kokeilu.’’

Sinkkutapahtumien kotisivuilta käy ilmi, että sinkuille suunnattuja tapahtumia järjestetään ympäri Suomen lähes viikoittain.

’’Kyllä tällaisille tapahtumille on kysyntää. Porukka ei välttämättä itse mene kysymään tapahtumaa, vaan lähtevät liikkeelle, kun sellainen tulee. Esimerkiksi viime viikolla oululainen baari järjesti tapahtuman sinkuille.’’

Sinkkuilta on K-18. Härmä toivoo, että paikan päälle saapuisi etenkin nuoria. Tämä antaisi viitettä siitä, voisiko kyseisiä tapahtumia järjestää Tietomaassa jatkossakin.

’’Yleensä tapahtumat vetävät kaikenikäisiä. Toivomme tietenkin, että joka ikäluokasta saapuu osallistujia, jotta saisimme muodostettua pareja.”

Lähde: Oulun kaupunki: Museo- ja tiedekeskus Luuppi

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*