Rainbow muuttuu Coopiksi – muutos herättää mielipiteitä

Kotimaisen S-ryhmän tuotemerkkisarjan vaihtuminen Coopiksi kohututtaa. S-ryhmä tiedotti asiasta 16. marraskuuta. Rainbow on ollut S-ryhmän suosituin oma tuotemerkki ja sen osuus on noin viidesosa koko S-ryhmän kokonaismyynnistä. Ketjun omista merkeistä vastaava omistaja Nina Paavilainen perustelee pohjoismaisten merkkien yhdistymisen laskevan hintoja ja laajentavan valikoimaa.

”Meillä on nyt yhä ketterämmät mahdollisuudet kasvattaa tuotesarjaa myös uudenlaisilla tuotteilla. Coop-tuotteissa haetaan entistäkin laadukkaampaa reseptiikkaa ja laatu-hintasuhdetta.”

Rainbow-tuotteiden korvaantuminen Coopilla on herättänyt keskustelua eri somealustoilla. TikTokissa trendaavat videot, jossa haikaillaan menetettyjen Rainbow-tuotteiden perään. Oulun ammattikorkeakorkeakoulun opiskelijat Teemu Parviainen, Joona Alamikkelä ja Aki-Petteri Pulkkinen kertovat muutoksen vaikutuksesta opiskelijan arkeen.

Aki-Petteri Pulkkinen (vasemmalla), Joona Alamikkelä ja Teemu Parviainen suhtautuvat muutokseen mielenkiinnolla. Kuva: Jela Seppä

”Muutos ei huvita, mutta sen paisuminen somessa isoksi jutuksi huvittaa”, Alamikkelä naurahtaa.

Osuuskauppa Arinan marketkaupan valikoimapäällikkö Janne Tapion mukaan asia on kerännyt paljon palautetta.

”Olemme saaneet paljon palautetta muutoksesta, mikä on hienoa! Tavoitteemme tässä kohtaa oli kertoa asteittain tapahtuvasta muutoksesta ja asia on selvästi huomattu. Kysymyksiä ja palautteita on tullut todella monenlaisia. On ollut ilo kuulla miten tärkeä Rainbow on ollut ihmisten arjessa ja samalla, miten mielenkiinnolla Coopia nyt odotetaan.”

Parviainen ja Alamikkelä suhtautuvat muutokseen kevyesti, sillä he eivät ole muutenkaan asioi usein S-ryhmän kaupoissa.

”Ei tule ikävä, ennemminkin asioin Keskon liikkeissä ja ostan luomu- ja laaturuokaa”, kommentoi Parviainen.

”Suoraan sanottuna ei hirveän näkyvästi ole näkynyt vielä ainakaan, harvoin käyn S-ryhmän kaupoissa. Suhtaudun kaikkeen muutokseen optimisesti. Totta kai se on pitkään jatkunut tuotemerkki ja siihen liittyy tietynlaista nostalgisointia ja harmittaa, että sellainen poistuu, mutta uskoisin, että taustalla on hyvä syy, miksi sellainen on tehty,” kertoo Alamikkelä.

Parviainen kertoo kuitenkin kavereiden harmitelleen S-ryhmän yhden suosituimman tuotteen, Rainbow lager oluen poistumista. Se on herättänyt kohua myös valtakunnallisesti, ja Ilta-Sanomien lukijat kuvailivat sen jättävän ”kupariluodin muotoisen reiän sydämeen.”’

Pulkkinen suhtautuu muutokseen raskaammin, mutta ymmärtää että muutoksessa on jokin järkevä syy taustalla.

”Otan uutisen hyvin surullisena vastaan. En ole itse mikään Rainbow-tuotteiden suuri kuluttuja, mutta juuri näiden muutaman legendaarisen tuotteen vuoksi muutos harmittaa.”

”En ymmärrä miksi pitää koko ajan muutella. Varmasti menekki on ollut kovaa halvan hinnan vuoksi niin en ymmärrä miksi sitä pitää lähteä muuttamaan. Varmaan markkinointi-ihmisillä on omat syynsä”, Pulkkinen jatkaa.

S-ryhmä on varautunut ihmisten mahdolliseen tyytymättömyyteen.

”Valmistaudumme aina viestintään viestintäsuunnitelmalla ja muun muassa kattavilla kysymys-vastaus-patteristoilla. Kyseessä on muutos, joka herättää paljon erilaisia kysymyksiä ja ajatuksia”, valikoimapäällikkö kommentoi.

Tapio ei pysty nimeämään yhtä tuotetta, jonka vaihtuminen Coopiksi olisi herättänyt eniten keskustelua.

”Emme pysty tähän nimeämään yhtä tuotetta. Kyseessä on selkeästi laajin oma tuotesarjamme, johon kuuluu suuri määrä suosittuja tuotteita.”

Opiskelijat mainitsevat lempi Rainbow-tuotteikseen Eveliina-keksit, Hot-mix-karkkipussin, Sourcream & onion- sipsit ja kanakolmioleivän ja suhtaututuvat tuotteiden korvaantumiseen mielenkiinnolla.

”En tiedä pitäisikö kaikki Eveliinat käydä hamstraamassa pakkaseen,” pohtii Parviainen.

”Täytyy varmaan tehdä eräänlainen metsästysreissu, uudenlainen Cooperin testi ja katsoa kaikki Coop-tuotteet mitä siellä muuttuu”, Alamikkelä tuumaa.

Lähteet:

S-ryhmä: Merkittävä muutos S-ryhmän omissa merkeissä: uutuutena ruokakaupan hyllylle laadukas Coop, Rainbow lopetetaan
Iltalehti: Rainbow-raivo repesi: ”En anna tätä ikinä anteeksi”

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*