Kauppahallissa joulu avattiin rauhallisesti – kiire alkaa vasta pari viikkoa ennen joulua

Kauppahallissa joulun avaus torstaista lauantaihin. Kuva: Emilia Hankala.

Oulun Kauppahallin joulun avaus alkoi tänään torstaina, ja sitä vietetään lauantaihin saakka. Hallissa on joulunajan tunnelmaa paikallisten yrittäjien tarjoamana. Tapahtumassa on mukana hallin kauppiaat ja useampi pop-up myymälä. Joulumuori on tavattavissa torstaina ja perjantaina. Lauantaina kauppahallin kahvilassa kuulee joululauluja, ja esiintymään saapuvat Ynnin tiernapojat. 

Kauppahallissa sijaitsevan Chocoks pop-up-myymälän työntekijä Jaana Jauhiainen kertoo joulukiireen alkavan jo loka-syyskuussa.  

“Nyt tehdään kovasti suklaita, yrittäjä itse on yötä päivää töissä. Kiire alkaa jo loka-syyskuussa jouluviikolla hiljenee. Täällä kauppahallissa on ollut todella hiljaista. Vanhoilta konkareilta kuulin, että kiire on vasta kaksi-kolme viikkoa ennen joulua” Jauhiainen kertoo. 

Joulumuori viettää joulua 364 päivää vuodessa 

“Minulla on pitkä joulu. Se kestää 364 päivää, mutta erityisesti se alkaa, kun Suomessa tulee pimeää”, joulumuori kertoo. 

Joulumuori esittelee kilttien lasten listaa. Kuva: Emilia Hankala.

Joulumuorille joulunalusaika on kiireistä, ja hänen jouluunsa kuuluu monenlaisia tehtäviä. Hän muun muassa editoi videoita, kerää kilttien lasten listaan nimiä ja kirjoittaa reseptejä amerikkalaisille joulumuoreille. 

“Minä luen aika paljon, mitä muut joulumuorit maailmalla tekevät. Kaikilla on tarkoitus tuoda hyvää mieltä ja herättää mielikuvitusta sekä luovuutta joulun avulla. Ja tehdä vielä parempi maailma. Opettaa, että lapset oppisivat lukemaan ja heillä olisi parempi ja turvallinen tulevaisuus täällä maailmassa”, joulumuori sanoo. 

Matkailuneuvoja Jenni Ronkainen toivoo joulunalun tapahtumien elävöittävän kauppahallia. 

“Tapahtumat tuovat varmasti paljon kävijöitä, koska ollaan tänä vuonna panostettu tiedottamiseen ja mainostamiseen. Koko syksy on ollut vilkasta, on näkynyt paljon kansainvälisiä matkailijoita” Ronkainen kertoo.

Matkailuneuvoja Jenni Ronkainen. Kuva: Emilia Hankala.

Ronkainen vinkkaa joulutorien aukeavan pian. Rotuaarilla on nähtävissä tiernapoikaesityksiä ja joulumetsä. Joulumetsässä pääsee ottamaan jouluisia kuvia ja viikonloppuisin paistamaan makkaraa. 

“Toivottavasti se tuo matkailijoita. Tämä on kuitenkin erikoinen tapahtuma, kun keskellä kaupunkia pääsee metsätunnelmin” Ronkainen sanoo. 

Aamulla kauppahallissa oli vielä hiljaista, mutta illaksi odotetaan enemmän väkeä, kun kauppatorin joulukuusen valot sytytetään.

Lähteet: Mun Oulu

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*