Päivystyshelpistä apua tapaturmiin ja sairauksiin

Uusi Päivystyshelppi-palvelu tarjoaa apua nopeasti ja helposti. Kuva:Pixabay

Uusi Päivystyshelppi-palvelu avattiin Terveyskylän verkkosivuille maanantaina. Palvelu on osa Päivystystaloa, joka on yksi Terveyskylän virtuaalitaloista.

Päivystyshelpin tarkoituksena on tarjota yli 16-vuotiaille kansalaisille tietoa ja apua äkillisen sairauden tai tapaturman hetkellä. Tilanteen mukaan se neuvoo olemaan yhteydessä päivystykseen, terveydenhuollon ammattilaiseen tai antaa tukea itsehoitoon. Palvelua ei ole tarkoitettu käytettäväksi hätätilanteissa, mutta nekin on otettu huomioon toteutuksessa. Palvelu on CE-merkitty eli ohjeiden mukaan käytettynä se on turvallinen.

Palvelun kehittämiseen osallistuivat kaikki viisi sairaanhoitopiiriä, mutta idea on alun perin lähtöisin Oulusta.

”Ajatus palvelusta lähti päivystyksen kuormittuneesta tilanteesta. Halusimme tarjota ihmisille apua terveyshuoliinsa mahdollisimman pian”, Päivystystalon projektikoordinaattori Marja Ylilehto kertoo.

Kokeilujaksolta positiivista palautetta

Päivystyshelppi oli koekäytössä Terveyskylän sivuilla kesän ja alkusyksyn ajan. Koejakson aikana palautetta oli mahdollista antaa sähköisellä lomakkeella. Ylilehdon mukaan tältä ajalta saatiin paljon hyvää palautetta.

”Saimme yhteensä sata palautetta koejakson ajalta. Kahdeksankymmentä prosenttia palautteen antajista koki saaneensa palvelusta apua”, Ylilehto kertoo.

Palautteen perusteella palvelu koettiin myös helppokäyttöiseksi. Kaiken kaikkiaan sen käytettävyyttä on testattu jo parin vuoden ajan. ”Palaute on koko prosessin ajalta ollut positiivista”, Ylilehto sanoo.

Lähteet:

Terveyskylä: Terveyskylään on avattu uusi palvelu: Päivystyshelppi

Kaleva: Puriko kyy, sär­kee­kö selkää? – Uusi Päi­vys­tys­help­pi-pal­ve­lu neuvoo, mennäkö oireen vuoksi päi­vys­tyk­seen vai pär­jää­kö vielä kotona

Lääkärilehti: Terveyskylä kokeilee verkkopalvelua äkillisiin terveysongelmiin

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*