Kärppien koronatapaus osoittautui negatiiviseksi

Kärpissä ei sittenkään koronatartuntaa.

SM-Liigaseura Oulun Kärpät julkaisi tänään torstaiaamuna tiedotteen, jossa kertoi tiistaina pikatestissä todetun positiivisen koronatartunnan osoittautuneen PCR-testeissä negatiiviseksi.  

Joukkue jatkaa toimintaansa normaalisti. Varotoimenpiteenä tehdyt ottelusiirrot Kärpät–Lukko (15.12.2020) ja Ilves–Kärpät (12.2.2021) jäävät voimaan. Tämän viikon lauantain kotiottelu Porin Ässiä vastaan pelataan normaalisti. 

Kärpät julkaisi tiistaina iltapäivällä tiedotteen, jossa se kertoi illan Lukko-ottelun peruuntumisesta joukkueessa todetun koronatartunnan vuoksi. Ilmoitus tuli noin kaksi tuntia ennen ottelun alkamista. 

Tapaus vaikeuttaa vastustajienkin toimia

Rauman Lukon urheilujohtaja, entinen Liiga-kiekkoilija Kalle Sahlstedt oli luonnollisesti harmissaan ottelun peruuntumisesta. 

“Ei kai sen (päätöksen) voi ottaa vastaan kuin ammattimaisesti. Ilmoitus tuli kyllä meidän kannalta huonoimpaan mahdolliseen aikaan. Joukkue oli kuitenkin ollut Oulussa jo pari päivää ennen peliä”, Sahlstedt tokaisi. 

“Harmittavin juttuhan tässä on kaupunkien etäisyys. Oulun ja Rauman välillä on kuitenkin useampi kilometri. Ei siinä sitten muuta kuin kamat kasaan ja kotia kohti”. 

Sahlstedt korostaa, että joukkue ei jäänyt murehtimaan tapahtunutta, vaan suuntasi katseensa välittömästi eteenpäin. 

“Ei me voida tälle asialle mitään, niin turha sitä on sen enempää surra. Rahaa paloi paljon tuohon reissuun, mutta ei voi mitään”. 

Korona-aika pakottaa Liiga-seurat huolelliseen suunnitteluun ja erityiseen tarkkaavaisuuteen. Sahlstedt toteaa arjen olevan haastavaa. 

“Kaikki liikkumiset pitää suunnitella tarkasti. Ei voi pysähtyä jokaiselle ABC:lle, kun ihmiskontakteja pitää välttää viimeiseen asti” Sahlstedt päättää. 

Kärpät ei ole kertonut, onko positiivisen pikatestin tulos peräisin pelaajalta vai onko kyseessä muu joukkueen jäsenen. 

Oululaisten oli tarkoitus pelata perjantaina Tampereella Ilveksen vieraana, mutta kyseinen ottelu on niin ikään siirretty varotoimenpiteenä pelattavaksi 12.2.2021. 

Kärpät paininut koronan kanssa aiemminkin

Kärpät on ollut ongelmissa koronan kanssa aiemminkin käynnissä olevan kiekkokauden aikana. Kärpät ja Liiga tiedottivat noin kuukausi sitten joukkueen asettuvan karanteeniin joukkueessa todetun positiivisen koronavirustartunnan takia. 

Joukkue on alisuorittanut pelillisesti edellisen karanteenin päättymisestä saakka. Joukkue on pelannut edellisen karanteenin jälkeen kahdeksan ottelua mistä se on hävinnyt puolet. 

Lähteet:

Kärpät: Kärppien PCR-testin tulos negatiivinen – joukkue jatkaa normaalisti

Jatkoaika: Kärppien koko joukkue karanteeniin – liigajoukkueen jäsenellä todettu koronavirustartunta

Liiga: Kärppien PCR-testin tulos negatiivinen

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*