Oulun ammattikorkeakoulun tiloissa alkaa joululahjakeräys

Oulun ammattikorkeakoululla jaetaan joulumieltä. Kuva: Samppa Kalliorinne

Oulun ammattikorkeakoulu järjestää tiloissaan Linnanmaan ja Kontinkankaan kampuksella joululahjakeräyksen yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin kanssa. Lahjakeräyspisteet löytyvät kampusten pääauloista. Keräys alkaa maanantaina 29.11 ja kestää kaksi viikkoa päättyen 10.12.

Tämä on jo toinen vuosi, kun Oamkin laatupäällikkö Sari Ahvenlampi koordinoi tapahtumaa. Sitä on kuitenkin järjestetty jo useampana vuonna.

”Lahjaksi kelpaa hyvälaatuista tavaraa, sinulle ehkä itsellesi tarpeetonta. Sellaista, joka voisi tuottaa iloa jollekin toiselle. Tämä voi olla monelle ainoa lahja, jonka jouluna saa”, Ahvenlampi kertoo.

Lahjat kerätään päivittäin keräyspisteistä ja keräysajan loputtua SPR käy noutamassa kaikki paketit kerralla. Lahjat ovat yleensä jaettu vähävaraisten joulujuhlassa, mutta esimerkiksi viime vuonna lahjojen toimitus hoidettiin koronaturvallisesti.

”Lahjakeräyksessä on tarkoituksena kierrättää, mutta ei kukaan tietenkään kiellä ostamasta uutta lahjaa”, Ahvenlampi jatkaa.

”Itselle tulee hyvä mieli jo siitä, että on matkassa tässä. Tulee joulumieltä”, Ahvenlampi iloitsee. Kuva: Samppa Kalliorinne

”Hyvän mielen joulukeräys”

Miehille on yleisesti vähemmän lahjoja Ahvenlammen mukaan. Paketit on tarkoitettu kaikille sukupuolille ja sukupolville. Eli muutkin kuin pelkät lelut käyvät mainiosti lahjaksi. Lahjat merkitään siten, että kenelle lahjan ajatellaan sopivan.

”Itse olen laittanut esimerkiksi ’lapselle, lapsen ikä ja joka tykkää lukemisesta’, jos paketissa on kirja”, Ahvenlampi sanoo.

Tavoitteena keräyksessä on saada kolmesataa pakettia. Siihen tulokseen on Ahvenlammen mukaan päästy aikaisemmin, paitsi viime vuonna.

”Kampukset olivat käytännössä tyhjiä, mutta pääsimme todella lähelle tavoitetta. Olimme todella tyytyväisiä, ihmisiltä tuli sellainen loppukiri lahjojen antamisen suhteen.”

Tapahtumasta on laitettu tänään torstaina lisäinfoa henkilöstöintra Heimossa ja opiskelijaintra Oivassa, josta infoa siirtyy Tuudoon. Someen julkaistaan tietoa viimeistään ensi viikon alussa. Infotelkkareihin tulee materiaalia tapahtumasta kuluvan viikon aikana.

Ihmiset ovat mielellään lähteneet mukaan. He kokevat tämän tärkeäksi ja perinnettä on tarkoitus jatkaa tulevina vuosina.

”Toivon että kaikki lähtee tähän mukaan. Uskon, että suurimmalla osalla meistä on tavaraa, jota me emme käytä, ja josta liikenisi iloa monelle.”

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*