Hotelliyöpyminen elpynyt myös Oulun alueella – ”Tilanne on lähes samalla tasolla kuin ennen koronakriisiä”

Kotimaiset yöpymiset ovat lisääntyneet syksyllä 2021 myös Oulussa. Kuva: Jaakko Koivukangas

Suomalaisten matkailijoiden yöpymiset hotelleissa ovat ylittäneet koronakriisiä edeltävän lokakuun 2019 tason 18 prosentilla, kertoo Tilastokeskus. Ulkomaisten matkailijoiden hotelliyöpymisiä oli kuitenkin 54 prosenttia lokakuuta 2019 vähemmän. Hotellihuoneiden käyttöaste oli Oulussa 65,8 prosenttia. Matkailuala koki kovan kolauksen koronakeväänä 2020 tiukkojen rajoitusten takia, joten tilastot näyttävät positiivista kuvaa tulevaisuudelle.

Radisson Blu Hotel Oulun hotellinjohtaja Tarja Karvola kokee, että tämä elpyminen näkyy myös Oulussa. Heikentynyt koronatilanne Oulun alueella herättää kuitenkin hieman huolta. Uudet rajoitukset voivat vaikuttaa hotellien tilanteeseen Pohjois-Pohjanmaan siirryttyä koronan leviämisvaiheeseen.

”Kesä oli loistava. Syyskuusta marraskuuhun on oltu lähes samalla tasolla kuin ennen koronaa. Ilmaantuvuusluvut ovat taas nousussa Pohjois-Pohjanmaalla, mikä näkyy hieman esimerkiksi pikkujoulujen perumisella ja varauksien siirtämisellä keväälle”, kertoo Karvola.

”Koronakriisi on näkynyt voimakkaasti myös Oulussa. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla tilanne on ollut paljon pahempi. Me olemme kuitenkin saaneet pitää hotellin avoinna koko ajan”, Karvola kertaa koronakevään tiukkoja rajoituksia.

Koronakriisi muutti myös hotellien toimintatapoja uusiksi. Hygienia- ja terveysturvallisuuteen on panostettu erityisen tarkasti. Viruksen leviämistä on pyritty estämään hotelleissa monin eri tavoin.

”Erityisesti terveysturvallisuuteen on panostettu korona-aikana, mutta suurin osa toimintaperiaatteiden uudistuksista oli tehty jo ennen koronaa. Muutokset ovat siis pääasiassa olleet tilapäisiä”, kertoo hotellinjohtaja Karvola.

Tilastot liittyen hotelliyöpymisiin ovat Tilastokeskuksen majoitustilaston ja ne on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

Yle: Suomalaisten hotelliyöpyminen elpyi – määrä ylitti koronakriisiä edeltäneen tason

Tilastokeskus: Kotimaiset yöpymiset lisääntyivät lokakuussa 2021

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*