Valkean joulusesonki on vauhdissa

Kauppakeskus Valkean ovet avautuvat sukkelasti edessäni kirpakasta pakkaskelistä huolimatta. Joulusesonki on jo hyvässä vauhdissa ja sen huomaa, sillä kauppakeskuksen ovat täyttäneet kirkkaat valoketjut ja jouluostoksiaan tekevät ihmiset.

Kaikki eivät kuitenkaan tulleet ostelemaan tavallisia joulukoristeita ja lahjoja. Useammalla on jouluksi täysin omia jouluostosperinteitä ja -suunnitelmia.

Koristevalojen alla kävelee nainen, joka erikseen pyysi häntä kutsuttavan Mirja-mummoksi. Hän hymyilee iloisesti ja pysähtyy kertomaan jouluostoksistaan.

”Olen ostellut paljonkin joululahjoja. Lapsenlapsille on tullut ostettua pehmoeläimiä ja legoja. Mutta erikoisinta mitä ostan, on pehmonalle, jonka ostan joka vuosi yhdelle lapsenlapselleni. Ostan sellaisen joka vuosi ja aina sen täytyy olla samanlainen. Siitä on tullut perinne.”

Toinenkin vanhempi naishenkilö löytyy lähistöltä kommentoimaan ostoksiaan.

”En minä jouluostoksia ole vielä alkanut tekemään, enkä varmaan hirveästi teekään. Mutta joulukortteja lähettelen hyvin paljon. Viime vuonna tuli ainakin 90 korttia lähetettyä, tästä vuodesta en tiedä vielä tarkkaan. Niitä tulin täältä hakemaan.”

Valkean ovista saapuu joukoittain lisää shoppailijoita, joista suurimmalla osalla näyttää olevan määränpää valmiina. Moni heistä suuntaa Sokokselle. Paikalla parveilee paljon ihmisiä, jotka etsiskelevät tuotteita jouluksi. Leluhyllyjen lähistöltä löytyy perheenäiti Sari, joka kertoo mielellään jouluostoksistaan.

”Lapsille olen ostanut leffalippuja, vaatteita ja lahjakortteja. Esikoinen toivoi lahjaksi parvisänkyä, mikä on ehkä hieman erikoista. Sellainen täytynee jostain löytää jouluksi.”

Sarin lähistöllä oleva ystävä kuulee keskustelumme ja intoutuu itsekin paljastamaan oudoimman jouluostoksensa.

”4- ja 5-vuotiaat lapseni vaativat lahjaksi kumiankkoja. Heillä on nyt joku innostus ankkoihin. Täällä olen ystävättäreni kanssa niitä etsimässä.”

Myös Clas Ohlsonilla ihmiset pyörivät jouluvalojen ja -koristeiden ympärillä. Petri on etsimässä jouluvaloja.

”Punaisia valoja tässä etsiskelen, että tulisi jouluinen tunnelma”, Petri sanoo. ”Tälle vuodelle en ole vielä ihan kaikkea ehtinyt ostaa, mutta kyllä silti aika paljon tavaraa on löytynyt. Lahjoja olen ostanut, sekä muutaman mustan koristepallon joulukuuseen. Naisystäväni on aika rock-henkinen ja pitää näistä jutuista.”

Clas Ohlsonin myymäläpäällikkö Antti Päätalo ei ole erikoisempia jouluostoksia huomannut.

”Ei ole erityisen erikoisia hittituotteita näkynyt. Valoketjut ja joulutähdet ovat suosittuja aina tähän aikaan.” Eriskummallisimmat jouluostokset jäävätkin usein myyjiltä huomaamatta, mutta kyllä Valkeasta selvästi löytyy erikoisempiakin joulushoppailijoita. Täytyyhän jokaisen tehdä joulustaan omannäköinen.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*