Työpaikoilla vietetään Lapset mukaan töihin -päivää – Oulun kaupunki nostamassa lasten ääntä kuuluviin

Lapset pääsivät tutustumaan kaupunkityöntekijöiden arkeen. Kuva: Teemu Kontro

Perjantaina 24.11. vietetään Lapset mukaan töihin -päivää. Tavoitteena on tukea työelämän perhemyönteisyyttä, kun lapset pääsevät vierailemaan työpaikoilla. Samalla työpaikat saavat mahdollisuuden tutustua heihin ja nähdä asioita heidän näkökulmastaan. 

Oulun kaupunki on yksi yli tuhannesta suomalaisesta kampanjaan osallistuvista yrityksistä tai organisaatioista. Oulun kaupungissa UNICEF Lapsiystävällinen kunta –mallin koordinaattorina toimiva Arttu Kuivala oli mukana järjestämässä lapsille suunniteltua ohjelmaa Oulu10:n tiloissa. 

”Tämä on ollut joka vuosi suosittu päivä. Osa lapsista on käynyt täällä aikaisemminkin ja odottaa tätä päivää innolla”, Kuivala kertoo. 

Lapset nauttivat monipuolisesta ohjelmasta

Lapset pääsivät osallistumaan opastetulle kierrokselle, jossa he pääsivät muun muassa kurkistamaan uutisstudioon ja suunnittelemaan leikkipistettä konttorin odotusaulaan. Lasten mielikuvitus laukkasi – esimerkiksi yhdeksänvuotias Teea oli piirtänyt aulaan uimahyppytornin. 

”Miksi meidän pitää tehdä tämä sinun puolesta?”, tokaisi yksi ryhmän lapsista. 

Ennen lounasta lapset kertoivat hyvillä mielin päivästään. 

”On ollut kivaa! Paljon suunniteltu. Tehtiin nimikylttejä ja ilmapalloja sekä syöty leipiä. Harmittaa vaan, kun poltin kieleni ja vieläkin sattuu. Oli ihan hitsin kuumaa kaakaota”, kertoo Eero, 8. 

”Joo on ollut hauskaa, mutta täällä on ihan liikaa kokoushuoneita. Koko ajan mennään kokoushuoneesta toiseen”, jatkaa Aleksanteri, 10. 

Kampanjan tavoitteena perhemyönteinen työelämä

Lapset mukaan töihin -päivä tarjoaa työpaikoille mahdollisuuden nostaa esiin lasten ääntä. Lapsen on myös hyvä tietää, missä aikuiset tekevät töitä, mitä työnteko on ja millaisia eri ammatteja on olemassa. 

”Me tuodaan työelämä tutummaksi lapsille ja annetaan heille mahdollisuus osallistua. Lapsiystävällinen työpaikka yhdistää työyhteisöä ja vaikuttaa työntekijöihin positiivisesti.” kommentoi Kuivala.

Tempaus on ollut myös Oulun kaupungin työntekijöiden mieleen. Kehittäjätyöntekijä Eija Viitala pitää vaihtelusta. 

”Tänään on päässyt jopa tutustumaan lasten lisäksi omiin työkavereihin, kun yleensä nähdään vain Teamsissa”, naurahtaa Viitala. 

Lähde: Lapsiasiavaltuutettu: Otetaan lapset mukaan töihin!

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*