Titta på Tuira goes Christmas tunnelmoi joulua

Tapahtuman järjestäjät uskovat, että joulun alla tapahtumat lisäävät yhteisöllisyyttä ihmisten keskuudessa. Kuva: Roosa Sarajärvi

Tuirassa ollaan jouluisissa tunnelmissa joulukuun toisena viikonloppuna. Jo neljänä kesänä tutuksi tullut korttelijuhla Titta på Tuira saa jatkoa joulutapahtumana.

Titta på Tuira goes Christmas järjestetään entisen ylilääkärin talossa Tuiranpuistossa. Tapahtuman ydinajatuksena on nauttia pikemminkin joulun tunnelmasta kuin kaupallisuudesta. 

”Halusimme panostaa siihen, että täällä olisi hyvä ja lämmin joulutunnelma ja ihmiset voisivat fiilistellä ja hengailla”, kertoo Maria Similä, yksi tapahtuman järjestäjistä. 

Pienimuotoisuus houkuttelee 

Tuiran asukkaat Vilma Ylimauno ja Tiina Törmänen saapuivat paikalle tukeakseen tuiralaista tapahtumaa. 

Suurimuotoiset ja usein keskustan tuntumassa järjestetyt joulutapahtumat eivät niinkään kuulu ystävysten jouluun.

”Jos on jotain vähän erilaisempia ja pienimuotoisempia tapahtumia, tulee lähdettyä useammin liikkeelle. Toivottavasti tämä järjestetään ensi vuonna uudelleen”, Törmänen sanoo. 

Tapahtumasta löytyy ohjelmaa monen makuun: halittavia koiria, lautapelejä, kahvio, tarinatuokioita ja jouluvisa. Tapahtuma tarjoilee kävijöilleen myös viulumusiikkia, vinyylilevyjä dj:n tahtiin ja runonlausuntaa. Joulubasaarista voi hankkia joululahjoja suoraan oululaisilta käsityöläisiltä ja jättää kotona pyörineet ylimääräiset joulukoristeet vaihtopisteelle.

”Täällä on yhteisöllinen ja lämmin tunnelma”, Törmänen kiteyttää. 

Aito joulun tunnelma 

Mutta jos tapahtumat eivät saa joulumieltä heräämään, mistä syntyy oikea joulun tunnelma?

Vilma Ylimaunolla se koostuu monista jo lapsuudesta tutuista asioista ja muistoista.

”Ruoista, kuusesta, tietyistä tuoksuista, musiikista, kynttilöistä ja kauniista asioista, sillä estetiikka on omanlaisensa joulussa.” 

Tiina Törmäselle joulutunnelma syntyy sen sijaan tuoksuista ja ihmisistä.

”Vaikka aina ennen joulua on kiireen ja stressin tuntua, joulutunnelma tulee siitä, kun pääsee rauhoittumaan perheen ja ystävien kanssa sekä nauttimaan hetkestä.”

Ylimaunon mielestä joulu onkin aikaa, jolloin ihmiset ottavat varmimmin aikaa yhdessäololle ja panostavat siihen, että kokoontuvat yhteen paikkaan.

Mira Similä (vas.) ja Mira Pirttisalo virittäytyvät joulutunnelmaan koristelemalla kotia, kuuntelemalla joululauluja ja viettämällä aikaa läheisten kanssa. Kuva: Roosa Sarajärvi

Vessapaperista myyjiin 

Idea Titta på Tuira goes Christmas -tapahtumaan sai alkunsa, kun neljä opiskelijaa Luovan Farmin tuottajaosaamisen valmennusohjelmasta halusivat järjestää jouluisen tapahtuman.

”Ryhmällämme, johon kuuluvat meidän lisäksemme Saila Hernesniemi ja Jere Piipponen, oli kytenyt ajatus joulutapahtumasta, kertoo Maria Similä ja Mira Pirttisalo.”

Opiskelijoiden valmennusohjelman mentorina on toiminut Hanna Jakku, joka on toinen Titta på Tuiran perustajista. 

”Tuiralaiset olivat toivoneet, että tapahtumaa järjestettäisiin myös joulun aikaan”, Similä lisää. 

Tapahtuman järjestelyihin opiskelijat kertovat kuuluneen huolehdittavia asioita aina vessapaperirullista myyjien kysymiseen.

Lopputulos on kuitenkin onnistunut. Sekä Similä että Pirttisalo kertovat olevansa tyytyväisiä ryhmän työhön.

”Onnistuimme siinä, mitä lähdimme hakemaan: hyvää tunnelmaa.”

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*