Kaksi kuollut pommi-iskussa Turkissa

Adana sijaitsee Välimeren rannalla, Etelä-Turkissa. Kuva: Pixabay.com

Kaksi ihmistä kuoli ja ainakin 16 loukkaantui, kun autopommi räjähti aamulla Turkin eteläosassa sijaitsevassa Adanan kaupungissa. Pommi räjähti kello 8.05 paikallista aikaa parkkipaikalla, joka sijaitsee kuvernöörin virastorakennuksen sisäänkäynnin lähellä, kertoi Adanan kuvernööri Mahmut Demirtas uutistoimisto Anadolulle. Demirtasin mukaan iskusta epäillään yhtä naista. Myös räjähtäneen auton rekisterinumero on saatu selvitettyä. Uutistoimisto Anadolu kertoo, että alustavien tietojen mukaan ympärillä olleet autot ja kuvernöörin virastorakennus ovat kärsineet vahinkoja.

Ylen mukaan Turkki on rajoittanut tilapäisesti radio- ja televisiokanavia uutisoimasta iskuista. Näin on toimittu myös edellisten pommi-iskujen yhteydessä.

Pelon kanssa oppii elämään

Turkissa on ollut ympäri maata lukuisia pommi-iskuja tämän vuoden aikana. Qatarlainen uutiskanava Al-Jazeera listasi, että elokuun loppuun mennessä maassa on ollut 16 iskua, joissa on menehtynyt 225 ihmistä.

”Valitettavasti elämme epätoivoista aikaa. Elämäämme on tullut pelko siitä, kuinka heräämme, kuinka aloitamme päivän. Tämä tunne ei ole vain adanalaisten vaan kaikkien turkkilaisten”, sanoo Demet Gültekin Güneyiz Adanasta. ”Olen hyväksynyt tilanteen. Muuten en voisi astua askeltakaan ulos kodistani”, hän jatkaa.

Istanbulilainen asianajaja Aysel Varer Akca kertoo, että Istanbulin keskustaan on ilmestynyt siirreltäviä poliisin päivystyskoppeja 500 metrin välein. Hän kertoo pelkäävänsä, mutta kulkee silti kaupungilla kuten ennenkin. ”Ihminen tottuu elämään pelon kanssa.”

Turkkiin julistettiin poikkeustila heinäkuussa vallankaappausyrityksen jälkeen. Ulkoministeriön matkustustiedotteen mukaan Turkin turvallisuustilanne on ennalta-arvaamaton. Koko maassa on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta sekä välttää suuria väkijoukkoja ja mielenosoituksia.

 

Lähteet:

Yle: Kaksi kuollut Etelä-Turkin pommi-iskussa

Anadolu: Terror attack in southern Turkey’s Adana province

Al-Jazeera : Timeline of attacks in Turkey

 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*