Puutekniikan opiskelijat valmistautuvat jouluun — puinen keittiötarvike on oiva joululahja

Puutekniikan työsalissa töitä tehdään kovalla vauhdilla. Kuva: Ella Vuokila

Oulun seudun ammattiopiston työsalissa tuoksuu tuore puu. Puutekniikan opiskelijat työstävät töitään isojen koneiden ympäröiminä. Pian puuteollisuuden perustutkinnon opiskelijat alkavat kuitenkin valmistautumaan joulun tuloon. Joulukuun ajan halukkaat voivat valmistaa joululahjaksi esimerkiksi leikkuulautoja tai puulastoja. 

20-vuotias puusepäksi opiskeleva Rebekka Tranberg odottaa joululahjojen tekoa innolla. Hän on jo aikaisemmilla tunneilla tehnyt yhden leikkuulaudan veljelleen joululahjaksi, mutta nyt kun homma on hanskassa, niin lahjojen teossa pystyy käyttämään jo luovuutta. Tulevien viikkojen aikana Tranberg aikoo tehdä muun muassa leikkuulaudan, jossa yhdistelee useampaa eri puulajia. 

Opiskelijat voivat halutessaan laittaa tekemiään joululahjoja myös myyntiin, mutta suurin osa aikoo antaa viikkojen aikana syntyneet tuotokset kuitenkin ystäville ja sukulaisille joululahjaksi. 

“Olisihan se ihan kiva laittaa omia tuotoksia myyntiin, ja katsoa miten ne menee myydyksi. Näkisi samalla, kannattaako jatkossakin tehdä puutöitä myyntiin”, Tranberg kommentoi. 

Puu on kiva alana ja tavarana

Tranberg halusi alunperin lähteä opiskelemaan rakennustekniikkaa, mutta haastattelu jäi väliin armeijan vuoksi, joten hän päätyi hakemaan myös puutekniikan puolelle. Loppujen lopuksi Tranberg on tykännyt todella paljon puualan opinnoista, eikä häntä ole harmittanut se, ettei päässyt opiskelemaan rakennustekniikkaa. Parasta opinnoissa on Tranbergin mielestä ollut omien töiden kasaaminen, sillä silloin pääsee näkemään lopputuloksen.

“Onhan tämä vähän samantyylinen ala. Pääsee näkemään oman kädenjäljen”, toteaa Tranberg. 

Puisen käsityöjoululahjan voi Tranbergin mielestä antaa kenelle tahansa. Puiset keittiötarvikkeet ovat esimerkiksi oiva lahja juuri omilleen muuttaneelle nuorelle. Uuteen kotiin ei tarvitsisi heti olla ostamassa muovisia keittiötarvikkeita, jos lahjaksi saisi kestävämpiä puisia tarvikkeita. Jos puiselle leikkuulaudalle ei sen sijaan ole tarvetta, voi sen laittaa vaikkapa koristeeksi Tranberg huomauttaa lopuksi. 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*