Onnen teoksia Valveella

Oppilaiden onnen aiheita esillä. Kuva: Sanni Vähäkuopus

Oulun taidekoulun Visuaalisen taiteen oppilaiden tekemät taideteokset koristavat kulttuuritalo Valveella, Sarjakuvagalleria!:n näyttelytilan seiniä. Mitä onni on? –näyttelyssä oppilaat kertovat tekstitaiteen avulla itselleen onnellisuutta tuovista ja tärkeistä asioista.

Onni rakentuu monesta palasesta

Teoksissa esiintyy pieniä ja suuria onnellisuutta tuovia asioita. Onnen aiheita oppilaille löytyi läheltä kuten uni, hymy sekä perhe ja ystävät, mutta esillä oli myös suurempia teemoja ja aiheita. Vapaus, rauha ja onnellisuus näkyivät useammassa teoksessa.

Visuaalisen taiteen linjan vastaava opettaja Päivi Paakinaho Oulun taidekoululta kertoo näyttelyn toteuttamisesta ja valmistusprosessista. Näyttely on toteutettu yhteistyössä kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin kanssa, ja teoksissa kansainvälisyys näkyy muun muassa eri kielisinä sanoina ja ilmauksina. Paakinaho kertoo idean näyttelylle syntyneen viime vuosien maailmassa tapahtuneiden muutosten myötä.

”Haluttiin lasten pohtivan hyviä asioita kaiken tapahtuneen keskellä”, kertoo Paakinaho.

Teosten taustalla oppimisen ilo

Teokset toteutettiin tekstitaideteoksina, joita oppilaat eivät olleet aiemmin tehneet, ja Paakinaho kertoo oppilaiden lähteneen innoissaan oppimaan uutta. Taidekoulun kuvataiteen opettajat suunnittelivat omalle ryhmälleen visuaalisen ilmeen ja taitotasoon sopivan toteutustapavan.

Teosten valmistumiseen meni aikaa 1–2 kuukautta. Koska näyttelytila oli rajallinen, teoksille asetettiin kokoraja, jotta mahdollisimman moni teos saataisiin esille Loppujen lopuksi jokaisen oppilaan, joka halusi laittaa työnsä näyttelyyn, teos saatiin esille.

Näyttely on ilmainen kävijöille ja nähtävissä 4.12.2022 saakka.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*