Puolustusvoimat saapuu näyttävästi Ouluun itsenäisyyspäivänä

Paraatin kunniavieraita ovat sotiemme veteraanit ja lotat.

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati järjestetään Oulussa 6.12. Paraati alkaa kunnialaukauksilla ja jatkuu juhlallisella lipunnostolla Linnasaaressa. Tapahtumassa on seppeleenlaskutilaisuus Oulun hautausmaalla ja jumalanpalvelus tuomiokirkossa. Ohjelmassa on myös ylilentoja Raatin stadionilla ja ohimarssi Merikosken silloilla. Kauppatorilla on mahdollisuus tutustua Puolustusvoimien ja muiden viranomaisten toimintaan ja kalustoon aamusta iltapäivään.

Paraatiin osallistuu noin 1300 henkilöä Puolustusvoimista, Maanpuolustuskorkeakoulusta, Rajavartiolaitokselta sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöistä. Ohimarssiin ja ylilentoihin osallistuu lähes 70 viranomaisajoneuvoa, helikoptereita, hävittäjiä ja suihkukoneita. Ylilennoista aiheutuu melua Oulun alueella.

Paraati sulkee katuja ja aiheuttaa muutoksia joukkoliikenteessä

Paraativalmistelut näkyvät 4.12. maanantaina alkaen. Valmistelut voivat aiheuttaa hetkellisiä katkoksia liikenteeseen jo alkuviikosta. Paraatipäivänä ohimarssin takia Merikoskenkatu, Kajaaninkatu ja Linnakatu suljetaan liikenteeltä kello 11:30-13:30 välisenä aikana. Pysäköinti kielletään paraatipäivänä kello 7:00 alkaen Linnakadulla, Linnasaaressa, Koskitiellä, Merikoskenkadun länsipuolella, Raatinsaaressa, Kauppatorilla ja Rantakadulla. Pysäköintikielto päättyy samana iltana kello 15:30.

Noin 150 bussivuoroa ajetaan poikkeusreitein itsenäisyyspäivän iltapäivänä. Keskustan, Tuiran ja Kontinkankaan liikennöinti estyy paraatin ajaksi. Itsenäisyyspäivän vuorot ajetaan sunnuntaiaikataulun mukaisesti niiltä osin, kuin ne toteutuvat. Keskustaan suuntaavat linjat ajetaan linja-autoaseman läheisyyteen, josta matkaa ydinkeskustaan voi jatkaa Lähibusseilla. OYS:in lähimmät mahdolliset pysäkit paraatin ajan ovat Sairaalarinteen ja Oulunsuuntien varrella olevat pysäkit. Linjakohtaisiin muutoksiin voi perehtyä Oulun seudun liikenteen verkkosivuilla. Tapahtuman järjestely voi aiheuttaa poikkeamia liikennöintiin jo tiistaina 5.12. ja tapahtuman jälkeisenä iltana.

Paraatipäivän ohjelma

  • kello 8.00 Kunnialaukaukset ja juhlallinen lipunnosto Linnansaaressa
  • kello 9.15 Seppeleenlaskutilaisuus Oulun hautausmaalla
  • kello 9–15 Toimintakenttä Oulun kauppatorilla
  • kello 10.00 Jumalanpalvelus Oulun tuomiokirkossa
  • kello 11.15 NH90-kuljetushelikopterin lento Raatin stadionin yllä
  • kello 11.35 alkaen paraatijoukkojen ryhmittyminen katselmukseen Raatin stadionille
  • kello 12.00 Paraatikatselmus Raatin stadionilla
  • kello 13.00 Ohimarssi Merikosken silloilla

Lähteet:

Oulun seudun liikenne

Suomen Puolustusvoimat

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*