Posti käsitteli jälleen ennätysmäärän paketteja: liki 1,9 miljoonaa – vanha ennätys marraskuulta rikki

Koronapandemia ja joulu pitävät postinlajittelijat kiireisinä. Kuva: Pixabay

Posti on tehnyt jälleen uuden ennätyksen käsiteltävien postipakettien määrässä. Uusi ennätys on joulukuun ensimmäiseltä viikolta 1,9 miljoonaa lajiteltua postipakettia.

Ennätyksen takana ovat Postin liiketoimintajohtajan Tommi Kässin mukaan korona-ajan poikkeusolot ja sen aiheuttama nettiostamisen suosion kasvu.

Posti on varautunut monin poikkeusjärjestelyin kasvaneeseen kysyntään

Posti on vastannut joulun sesonkiin palkkaamalla yli 2000 jouluapulaista. Lisäksi Posti on kasvattanut pakettiautomaattien määrää vuoden aikana yli 500:lla noutopisteellä. Joulun alla väliaikaisia automaatteja on perustettu noin 200. Nyt noutopisteitä on yhteensä lähes 3000 eri puolilla Suomea.

”Pian jopa 85 prosentilla suomalaisista lähin automaatti sijaitsee vain vajaan kilometrin etäisyydellä kotiosoitteesta. Arjen reiteille sijoitetut automaatit laajoine aukioloaikoineen ovat suomalaisten mieleen”, Postin palvelupisteverkostosta vastaava johtaja Heiko Laubach kertoo Kalevalle.

Paketteja myös lajitellaan ja kuljetetaan noutopisteisiin tiheämmällä aikataululla, ja kotiinkuljetuksia tehdään aiempaa laajemmin myös lauantaisin.

Vallitseva koronatilanne on huomioitu huolellisella käsihygienialla ja suojavarusteiden käytöllä. Kotiin toimitettavat paketit jätetään oven ulkopuolelle lähikontaktia välttäen.

Myös Oulussa lisäystä jakelukapasiteettiin

Posti on varautunut jouluruuhkaan myös Oulussa, jossa Raksilan toimipisteelle on lisätty uusi kassa, ja sen vanhaa pohjaratkaisua on muutettu. Uusi väliaikainen postipiste on perustettu Raksilan Saleen sekä lisää on suunnitteilla Kaakkurin kaupunginosaan että kauppakeskus Valkean tiloihin keskustaan jouluruuhkaa helpottamaan.

”Postilla ollaan luottavaisia joulun suhteen ja lahjapaketit sekä kortit ehtivät ajoissa perille myös joulun aikaan”, Postin liiketoimintajohtajan Tommi Kässi kertoo.

Lähteet:

Kaleva: Posti kä­sit­te­li viime vii­kol­la en­nä­tys­mää­rän pa­ket­te­ja: yli 1,5 mil­joo­naa vii­kos­sa – en­nä­tyk­sen us­ko­taan vielä rik­kou­tu­van uu­del­leen lop­pu­vuo­den aikana

Kaleva: Posti vastaa verk­ko­kau­pan kovaan ky­syn­tään – uusia pa­ket­ti­au­to­mat­te­ja avataan kiih­ty­väl­lä tah­dil­la

Kaleva: Rak­si­lan postin ruuh­kien pitäisi hel­pot­taa – Ouluun tulossa jo toinen vä­li­ai­kai­nen nou­to­pis­te kaup­pa­kes­kus Val­keaan

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*