Pop-up-myymälät heräävät eloon joulun aikaan 

Pop-up-myymälät hyödyntävät usein pieniä, tyhjiä liiketiloja. Kuva: Livia Piira

Kivijalkaliikkeiden sekä muiden toimijoiden myyntipisteitä, eli pop-up-myymälöitä, ilmestyy jälleen myös Oulun alueelle. Väliaikaisesti avattavat pop-up-myymälät kauppaavat tuotteitaan ohikulkijoille erilaisissa kojuissa tai rakennuksissa. Myymälöiden tarkoitus on tuoda omat tuotteet ja palvelut lähemmäksi ohikulkijoita sekä mainostaa liikettä tai yhdistystä.

”Kummisetä” auttaa 

Torikadulla sijaitseva Silimukka on seurakunnan oma pop-up-myymälä, joka on nyt viidettä kertaa toiminnassa. Silimukan tuotteet ovat sekä vapaaehtoisten lahjoittamia kuin seurakunnan kerhoilla tehtyjä tavaroita. Etenkin neulottuja käsitöitä on paljon myynnissä, ja hyllyissä näkyy myös leipomuksia ja kortteja. Paikka voi vaihdella joka vuosi riippuen siitä, minkälaisia tiloja on avoinna. Tämän vuoden tilat ovat olleet kerran aiemmin käytössä. 

“Meillä on niin sanottu kummisetä, joka etsii pop-upille sopivia tiloja. Täällä myydään kaikkea kauheasti ja vielä sellaistakin, mitä ei olla nähty”, kertoo myyjänä toimiva Tarja Oja-Viirret. 

Uusien innovaatioiden myyntiä on helppo kokeilla pop-up-myymälöissä, kuten esimerkiksi piparkakkukynttilöitä. Kuva: Livia Piira

Nopea tapa saada palautetta 

Pop-up-myymälöiden etu on se, että ne ovat helposti liikuteltavissa ja myymälät on helppo tuoda sinne, missä ihmiset liikkuvat. Suosittuja paikkoja ovat talvisin ostoskeskusten ja liiketilojen tyhjät tilat sekä kesäisin kävelykatujen varret. Koska liikkeet ja yhdistykset voidaan näin tuoda lähelle ihmisiä, kohtaamisista tulee paljon henkilökohtaisempia ja helpommin mieleen painuvia kuin isoissa liikkeissä. Myymälöillä voi kokeilla uusien tuotteiden myyntiä ennen suurempaa tuotannon aloittamista. Myös erilaiset kisat ja palautekyselyt ovat suosittuja, sillä pop-upit ovat helppo tapa saada mielipiteitä, kuinka toimintaa voisi kehittää.  

Loppuvuonna, varsikin joulun aikaan pop-upit ovat suosittu myyntikeino, sillä ihmiset ovat etsimässä mahdollisia joululahjoja.

“Villasukat ovat aina varma lahja”, Oja-Viirret neuvoo. “Monilla ei ole lähisukua, joka neuloisi lahjasukkia. Myös ahkerasti neulomista harrastavat ostavat sukkia lahjaksi, tai saattavat vain kierrellä ja katsella itselleen inspiraatiota.”

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*