OAMKin Tanssia! -esitykset pärähtivät käyntiin Valveella – koe elämän vastakohdat tanssin muodossa

Esitykset asettavat katsojat tunteiden vuoristorataan. Lähde: Pexels.com

Oulun ammattikorkeakoulun Tanssia! -esitykset ovat käynnistyneet eilen Oulun Kulttuuritalo Valveella. Esityksiä on luvassa vielä tänään torstaina kello 14 ja 19. Esityksien keskiössä ovat elämän painavat vastakohdat; iloa ja valoa, kuin myös surua ja pimeyttä.

Näytöksissä uppoudutaan esimerkiksi kansantanssin kuin myös baletin maailmaan. Monipuolisissa teoksissa pohditaan elämän virtausta, onnellisuutta, menetystä, haikeutta, kasvamista sekä myös hetkessä olemista.

Yksi esityksien monista koreografeista on kolmannen vuoden tanssinopettajaopiskelija Rene Ounaslehto, 23. Hänen koreografiansa teemana on toiminut pohjoinen mytologia; kahdeksanvuotiaasta lähtien kansantanssia harrastanut Ounaslehto tuo teoksessaan esille viikinkien aggressiivista liikekieltä.

”Lähdin tutkimaan arkaaisten ihmisten käyttäytymistä. Näytöksissä on monipuolisia tunnetiloja, jotka käsittelevät erilaisia teemoja. Jokin teos kääntyy fantasiamaailmaan, kun taas toinen käsittelee menetyksen tuomaa surua,” Ounaslehto kertoo.

Koreografia on ollut suunnittelussa jo pidemmän aikaa. Ounaslehdon mukaan hän on aloittanut oman suunnitteluprosessinsa jo syyskuun puolella osana heidän ryhmäkoreografiakurssiansa. Hänen teoksessaan tanssijoita on yhteensä neljätoista, joka on tanssin maailmassa numerona suuremman puoleinen.

Valve oli hiljainen vielä kymmenen aikaan. Päivän ensimmäiset harjoitukset alkoivat kello 12.30. Kuva: Juuso Korpimäki

Tanssijat luovat tuntemukset katseilla ja ilmeillä

Jopa neljässä teoksessa esiintyvä kolmannen vuoden tanssinopettaja Jenna-Riikka Mäkinen kertoo aloittaneensa harjoittelun esityksiin syyskuun loppupuolella. Tunteiden esiintuominen tanssissa on tanssijalle itsensä haastamista.

”Olen kuullut olevani aika ilmeikäs tanssija, joten välitän paljon tunteita katseen ja kasvojen eri ilmeiden välityksellä. On hienoa, kun pääsee tuottamaan erilaisia tunnetiloja erinäisissä teoksissa,” Mäkinen kertoo innokkaana.

Ensimmäiset esitykset vetivät ihmisiä paikalle sankoin joukoin. Katsomo oli Mäkisen mukaan eilen keskiviikkona melkein täynnä.

Esityksiä voi tulla seuraamaan tänään kahteen otteeseen Kulttuuritalo Valveelle kello 14 ja 19. Liput ovat 10 euroa aikuisille sekä 5 euroa opiskelijoille ja lapsille. Esitys on kestoltaan tunnin ja viidentoista minuutin pituinen.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*