Pekka Haavisto pysyttelee vieläkin gallupien toisella sijalla

Presidenttiehdokkaista Alexander Stubb ja Pekka Haavisto ovat kärkisijoilla. Kuva: Pixabay

Vihreän liiton kansanedustaja Pekka Haavisto oli syyskuun ja lokakuun kyselyiden mukaan vielä suosituin presidenttiehdokas. Tuoreiden gallupien mukaan presidentinvaaleihin on tulossa hyvin tasainen toinen kierros. Oulun vaalipiirin vihreiden toiminnanjohtaja Marjo Tapaninen on toiveikas Haaviston menestymisen suhteen vaaleissa.   

Oulun vaalipiirin vihreiden toiminnanjohtaja Marjo Tapaninen pitää Haaviston voittoa mahdollisena. Kuva: Oulun vihreät

“Vaaleihin on vielä kaksi kuukautta aikaa ja vaalikeskustelut tulevat vaikuttamaan ehdokas asetelmiin, ihmiset alkavat pohtimaan tarkemmin omaa valintaansa. Tulemme varmasti näkemään hyvin intensiivisen vaalikampanjoinnin tässä tammikuun aikana, nyt kun kampanjat käynnistyvät ja ehdokkaat tulevat kiertämään Suomea. Oulussakin järjestetään 12. Tammikuuta Puolen Suomen presidenttipaneeli. Uskon, että keskustelu tulee käynnistymään ihan kunnolla, kun ehdokkaat pääsevät perustelemaan omia kantojaan”, Tapaninen kertoo. 

Presidenttikisan kärjessä kaksi selkeää nimeä. 

Ensimmäisen presidenttikyselyn jälkeen julkaistun Ylen presidenttigallupin mukaan Alexander Stubb on kannatus määrissä mennyt muista ehdokkaista selvästi ohi. Vaikka vaalitenteissä ehdokkaat olivat paljolti samoilla linjoilla vastauksissaan, äänestäjät silti suosivat kokoomuksen Alexander Stubbia ja vihreiden Pekka Haavistoa. Kärkikaksikon poliittiset taustat eroavat täysin toisistaan. Naisäänestäjät suosivat ehdokkaista eniten Haavistoa.  

“En usko, että ehdokkaiden puolueilla on niin suurta merkitystä, eniten ihmiset valitsevat oman arvopohjansa kautta ketä ehdokasta äänestävät. Tietysti se olisi meidän puolueellemme positiivinen asia, jos Suomeen valittaisiin vihreä kansanedustaja presidentiksi, sillä Pekka on pitkän linjan vihreä toimija”, toteaa Tapaninen. 

Tulevat presidentinvaalit järjestetään sunnuntaina 28. tammikuuta 2024. Presidenttiehdokkaiden ehdokasnumerot julkaistaan jo 21. joulukuuta 2023. Vaaleihin on melkein kaksi kuukautta aikaa, ja vaalien toisen kierroksen mahdollisuutta on jo keretty povata.  

“Varmasti hyvin jännittävät vaalit tulee ihan kaikkien kannalta. On hyvinkin mahdollista, että Pekasta voi tulla presidentti. Vaalithan ovat demokratian parasta juhlaa, kun ihmiset pääsevät vaikuttamaan asioihin” 

Ylen presidenttikysely

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*