Oulun yliopistolle miljoonan euron lahjoitus vesitekniikan tutkimukseen

Oulun yliopisto käyttää miljoonan vesitekniikan ja ict-alan yhdistämiseen.

Maa- ja vesitekniikan tuki ry (MVTT) lahjoittaa miljoona euroa Oulun yliopiston tekniikan koulutusalalle. Yliopisto käyttää lahjoituksen vesitekniikan tutkimukseen.

Yliopiston tiedotteen mukaan lahjoitus mahdollistaa uuden professuurin, eli professorin työtehtävän perustamisen. Tavoitteena on yhdistää vesiteknistä tutkimusta ICT-alan osaamiseen.

Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki kiittää tiedotteessa MVTT:tä huomattavasta tuesta. Niinimäen mukaan lahjoitus mahdollistaa panostuksen kestävämpään ja älykkäämpään vesitekniikan tutkimukseen. Vesitekniikan professori Björn Klöve kertoo tiedotteessa Oulun yliopiston pystyvän vahvistamaan kansainvälistä asemaa johtavana vesitekniikan tutkimusympäristönä, etenkin kylmän ilmaston tutkimuksen osaajana.

MVTT on tukenut Oulun yliopistoa aiemminkin. Uusin lahjoitus on osa valtion vastinrahaohjelmaa, joka kasvattaa lahjoitusten vaikuttavuutta merkittävästi. Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra pääomittaa yliopistoja 67 miljoonalla eurolla 30.6.2022 mennessä.

YLE ja Kaleva uutisoivat toukokuussa Oulun yliopiston tieto- ja sähkötekniikan professoreista, jotka huomauttivat mahdollisista ongelmista Raksilan muuttoon liittyen. Kalevan uutisen mukaan mahdollinen muuttoprojekti tuottaisi ongelmia opetus- ja tutkimustyölle. Isojen laitteiden muutto ja kalibrointi sekä 5 ja 6 G -testiverkkojen yhteensopimattomuus keskusta-alueelle huolettavat yliopiston henkilöstöä. Vinkka News ei saanut kommenttia Oulun yliopiston vesi- ja ympäristötekniikan professoreilta. Kanta muuton hyödyistä ja haitoista vesitekniikan tutkimisen puolesta on epäselvä.

Oulun yliopisto: Miljoonan euron lahjoitus mahdollistaa uudet avaukset vesitekniikan tutkimuksessa

Kaleva: Pro­fes­so­rit va­roit­ta­vat yli­opis­ton hal­li­tus­ta kir­jel­mäl­lään: Muutto Rak­si­laan ai­heut­tai­si isoja on­gel­mia ja jopa vaa­ran­tai­si useiden tut­ki­mus­yk­si­köi­den toi­min­nan

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*