Oulun Pateniemenrantaan avattiin ensimmäinen ruokakauppa – ”Alueessa on paljon potentiaalia”

Pateniemenrannan alue on toistaiseksi vielä tyhjillään, mutta kaavoitettua asuinaluetta löytyy reilusti. Kuva: Toni Keränen

Oulun pohjoispuolelle rakentuva Pateniemenrannan asuinalue sai oman lähikauppansa, kun K-Market Pateniemenranta avasi ovensa torstaiaamuna. Pateniemen ja Herukan välimaastossa sijaitsevan ruokakaupan avajaisia juhlistettiin vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi hillitysti. 

”Kyllähän me olisimme järjestäneet heti isomman tapahtuman, tarjoiluja ja vaikka mitä, mutta nyt piti vähän himmata”, kauppias Sara Satomaa taustoittaa. 

Kauppiaspariskunta Sara ja Samuel Satomaa siirtyivät uuden Pateniemenrannan K-marketin kauppiaiksi Kempeleestä, Kokkokankaalta. Muutto pienestä, alle sataneliöisestä kaupasta uusiin ja moninkertaisesti suurempiin tiloihin oli pariskunnalle houkutteleva tilaisuus, johon täytyi tarttua.

”Uudet tilat ja puitteet mahdollistavat monien asioiden tekemisen, mitä pienemmässä kaupassa ei ole pystytty toteuttamaan”, Satomaa hehkuttaa.

Kauppias kehuu uuden kaupan hyvää sijaintia toistaiseksi keskeneräisellä asuinalueella, jossa on hänen mukaansa paljon potentiaalia.  Uudisalueen lisäksi kauppa on lähellä Pateniemen sekä Herukan asuinalueita. Alueen tulevaisuus ja sen muovautuminen eläväiseksi kaupunginosaksi on toistaiseksi kauppiaillekin asia, joka selviää ajan kuluessa.

Kauppiaat Sara ja Samuel Satomaa ottivat uuden kaupan vastuulleen erittäin mielellään. Aiemmin Kokkokankaalla ja Kaakkurissa kauppiaina toiminut pariskunta sai käyttöönsä uudet ja entistä suuremmat tilat toimia. Kuva: Toni Keränen

Asiakaspalvelu avainasemassa

Täysin uuden kaupan kauppiaaksi siirtyminen on ollut Satomaan mukaan mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen mahdollisuus. Marraskuun lopussa avaimet käteen saaneilla kauppiailla on riittänyt työnsarkaa aina avajaispäivään saakka.

”Marraskuun 26. päivä saimme ensimmäisen kuorman ja siitä alkaen olemme täydellä tahdilla laittaneet kauppaa kuntoon.”

Pateniemenrannan K-marketin vahvuuksiksi kauppias nostaa tärkeimpinä asioina asiakaspalvelun sekä hyvän valikoiman, jota pyritään kehittämään asiakkaiden toiveiden ja palautteiden kautta. Kauppiaat haluavat olla asiakkaiden kanssa tiiviissä vuorovaikutuksessa ja asiakastoiveita toteutetaan hyvin mielellään. 

Kauppias Samuel Satomaa on hyödyntänyt markkinoinnissa näkyvästi sosiaalisen median sovellusta TikTokia, jossa kauppiasta seuraa yli 40 tuhatta ihmistä. Kauppiaan tili on brändätty nimenomaan kauppiasprofiiliksi, joten Kokkokankaan K-marketin kauppiaana kerätty seuraajakunta siirtyy saumattomasti seuraamaan uuden kaupan arkea. 

”Nykypäivänä sosiaalinen media on todella iso tekijä markkinoinnissa ja nyt uudet tilat mahdollistavat varmasti vielä isommankin pöhinän sen suhteen”, Sara Satomaa vakuuttaa.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*