Oulun uusi logo jakaa mielipiteitä korkeakouluopiskelijoissa – ”Muistuttaa Fatiman-silmää”

Oululaisuutta kuvastava tunnus puhututtaa Linnanmaan kampuksella. Kuva: Elisa Muhonen

Oulun uusi brändi on herättänyt keskustelua oululaisissa. Esimerkiksi Facebookin Oulun Puskaradio-ryhmässä paikalliset ovat kommentoineet runsaasti Oulun uudistunutta brändiä kärkkääseenkin sävyyn. Logo on herättänyt hämmennystä ja huvitusta myös Linnanmaan kampuksella.

Monenlaisia mielikuvia

Korkeakouluopiskelija Jere Peltoniemen mukaan uudistus on turha, sillä vanhassa logossa ei ollut mitään vikaa. Peltoniemen seurassa ollut Jere Taipalus yhtyy tähän.

”Miksi käyttää 100 000 euroa budjetista uuteen logoon, kun entinen toimi?”

Uusi tunnus on herättänyt opiskelijoissa myös erilaisia mielikuvia. Tino Roivasen mukaan logo muistuttaa lastenanimaatiosta tuttua Pingu-pingviiniä.

”Minusta logo muistuttaa Fatiman-silmää”, Satu Laamanen sanoo.

Joillekin opiskelijoille tunnuksen tarkoitus jää epäselväksi.

”En tiedä, miten se kuvastaa Oulua ja oululaisia”, ihmettelee Suvi Halonen.

Logon puolestapuhujiakin on. Henri Korvan mukaan uusi logo on parempi kuin entinen. Sonja Häppäri kertoo logon värimaailman olevan kaunis ja värien sopivan yhteen.

”Ainoastaan tunnuksen muoto ei ole mieleeni, sillä siitä tulee mieleen linnun pää”, hän toteaa.

Huomio kertoo kiinnostuksesta

Oulun yliopiston brändimarkkinoinnin professori Saila Saraniemi kertoo Kalevalle, että brändien on tarkoituskin herättää tunteita. Logon ideana on luoda ensivaikutelma ja herättää kiinnostusta.

Oulun uudistunut logo yhdistää uutta ja vanhaa, kerrotaan Oulun kaupungin sivuilla. Logon pääväreinä toimivat purppura ja merensininen. Logossa on käytetty oululaisten omaa fonttia, Oulun Graadia. Ellipsimäinen muoto ja asteen merkki muodostavat lopullisen muodon, mikä kuvastaa Oulun mukautuvuutta maailman muuttuessa.

Uuden brändin teemoja ovat pohjoisuus, inhimillisyys ja älykkyys. Brändin tarkoituksena on korostaa juurevuutta, ja se pyrkii vaikuttamaan oululaisiin entistä vahvemmin aikaisemman ”Capital of Northern Scandinavia”-iskulauseen jälkeen.

Oulun uusi brändi julkaistaan kokonaisuudessaan Lumo-valofestivaaleilla 19. marraskuuta.

Kaleva: Uusi brändi laajentaa kuvaa Oulusta

Oulun kaupunki: Oulun kaupungin brändi

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*