Henrik Dettmann jättää Susijengin – Hanno Möttölä: ”Henkka on tehnyt ison työn”

Miesten koripallomaajoukkuueen päävalmentaja vaihtuu ensi kesänä. Kuva: Joona Eerola

Suomen miesten koripallomaajoukkueessa käynnistyy uusi aika, kun lähes 25 vuotta joukkuetta valmentanut Henrik Dettmann ilmoitti jättävänsä tehtävänsä ensi kesänä. Dettmannin paikalle nousee Lassi Tuovi. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

34-vuotias Lappeenrantalainen aloittaa päävalmentajan tehtävässä kesällä 2022. Tuovi on tällä hetkellä päävalmentajana Ranskan Pro-A liigassa SIG Strasbourgin joukkueessa ja on työskennellyt Susijengissä apuvalmentajan roolissa vuodesta 2012 lähtien. Tuovi tiedostaa kuinka vaativaan rooliin hän on astumassa.

”Päällimmäisin tunne Henkan tekemää työtä kohtaan on kunnioitus. En niinkään tarkoita edes hänen vuosimääriään päävalmentajana, vaan sitä työmäärää, jonka hän on suomalaisen koripallon puolesta tehnyt. Kuka tahansa saa koittaa perässä”, Tuovi toteaa Koripalloliiton tiedoitteessa.

Suomen ensimmäisen NBA-koripalloilijan Hanno Möttölän mukaan Dettmannin merkitys Suomen koripallolle on ollut merkittävä.

”Dettmannilla on aina ollut rakkaus ja halu saada Suomesta koripallomaa. Se on näkynyt aina alkuvuosista lähtien. Henkka on tehnyt valtavan ison työn ja rekrytoinut oikeita henkilöitä ympärilleen, mikä on tuonut tulosta”

Vaikka Dettmann lähteekin Susijengin päävalmentajan paikalta, hän tulee jatkamaan tehtävässään Koripalloliiton valmennuksen johtajana ja Susijengin valmennuksen apujoukkoissa.

Muuttuuko joukkue?

Dettmannin jättämät saappaat ovat isot täytettäväksi. Möttölän mukaan Tuoven valinta Susijengin uudeksi päävalmentajaksi oli luonteva päätös, ja asiat joukkueessa eivät tule hirveästi muuttumaan tulevaisuudessa.

”Dettmann on delegoinut valmennuksessa valtaa jo vuosikausia meille apuvalmentajille eli Tuovelle, Mikko Larkaalle ja minulle. Susijengin harjoituksissakin apuvalmentajat ovat olleet enemmän äänessä kuin Dettmann.”

Tuovi tiedostaa työn tuomat paineet, mutta on luottavainen tulevaa ajatellen.

”Kuulostaahan se hurjalta, mutta olen aina nähnyt kaikki haasteet mahdollisuuksina uhkakuvien sijaan. Olen kuitenkin sikäli onnellisessa asemassa, että olen työskennellyt tässä joukkueessa jo vuosia ja tunnen sen toimintatavat läpikotaisin.”

Tuovi toteaakin, että Susijengin päävalmentajan tärkein tehtävä on saada ihmiset ympärillään toimimaan omilla vahvuuksillaan ja intohimoisesti yhteisen päämäärän eteen.  

Tuoven ensimmäinen tehtävä on valmentaa maajoukkue ensi syksynä pelattaviin Euroopan mestaruuskilpailuihin.

HS: Vain vaimo ja pienilähipiiri tiesivät – Ällistyttävän uran tehnyt Henrik Dettmann on hautonut neljä vuotta maajoukkueessa lopettamista, ja sen aika on nyt

Koripalloliitto: Lassi Tuovi astuu Susijengin päävalmentajan pestiin kesällä 2022 – ”Koripallomaajoukkue saa valmentajakseen työmiehen”

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*