Oulun pyöräilijöille jaetaan 2000 ledivaloa

Kuva: Pixabay

Valtakunnallista Pyöräilytalvi-kampanjaviikkoa vietetään 18.–22. marraskuuta. Teemaviikon aikana Oulun kaupunki jakaa 2000 ledivaloa pyöräilijöille. Jaettavana on pyörien takavaloja ja etuvaloja.

Ensi vuonna punaisen takavalon käyttö pyörissä tulee pakolliseksi pimeän aikaan. Oulun kaupunki haluaa valmistaa pyöräilijöitä lakimuutokseen ja sen vuoksi tarjoaa pyöräilijöille valoja.

Oulun kaupunki jakaa ledivaloja pyöräteiden varsilla viikon ajan. Jäljellä olevat jakopaikat ovat torstaina 21. marraskuuta Värtön rannassa kello 15–17 ja Kuusisaaressa perjantaina Baanalla kello 7.30–9.30. Perjantaina ledivaloja jaetaan myös Rotuaarilla kello 10–18.

Ledivalojen lisäksi jakopaikoilla on tarjolla myös kuumaa mehua. Rotuaarilla pääsee perjantaina tapahtuman ohella kokeilemaan sähköavusteisten tavarapyörien ajamista.

Talvipyöräily-viikon tavoitteena on tuoda esille pyöräilyn sujuvuutta myös talven lumikeleillä, kun vain varustaa itsensä ja pyöränsä oikein, kertoo Yle. Teemaviikon aikana Pyöräliiton paikallisyhdistykset voivat järjestää erilaisia tapahtumia.

Ylen haastattelussa myyjä Olli Markus Pattijoen Kone Vaparista kertoo nastarenkaiden tekevän talvipyöräilystä helpompaa, sillä nastarengas on pitävämpi ja turvallisempi.

Polkupyörien renkaissa nastamäärät vaihtelevat. Nastoja voi olla 50 kappaletta rengasta kohden, ja toisenlaisessa renkaassa niitä voi olla 200.

”Oma kokemukseni on, että talvirenkaaseen halutaan mahdollisimman paljon nastoja”, kertoo Markus Ylen artikkelissa.

Lähteet:

Oulun kaupunki: Oulun kaupunki jakaa 2000 ledivaloa pyöräilijöille

Yle: Valtakunnallinen kampanja rohkaisee pyöräilemään talvisin, ja nastat käyvät kaupaksi – Myyjä: useat haluavat nastat kumpaankin renkaaseen

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*