Vuoden kovin myyntipäivä lähestyy

Black Friday -päivää vietetään jälleen 29. marraskuuta. Kuva: Pixabay

Vuosittain järjestettävää Black Friday -alennustapahtumaa vietetään jälleen 29. marraskuuta. Päivän aikana myymälät ja verkkokaupat myyvät valikoituja tuotteita alennushinnoin.

Black Friday juontaa juurensa Yhdysvalloista ja sitä vietetäänkin aina amerikkalaisen kiitospäivän jälkeen. Suomessa mustan perjantain alennustapahtuma teki läpimurtonsa 2010-luvun puolivälissä. Tänä päivänä se näkyy lähes kaikissa verkkokaupoissa ja kivijalkamyymälöissä.

Alennustapahtumaan valmistautuminen aloitetaan myymälöissä hyvissä ajoin. Black Friday -päivän lähestyminen näkyy Oulun Gigantissa jo noin viikkoa ennen. 

’’Varastot on täynnä tavaraa ja myymälän puolellekin on tuotu jo jotain. Ne piti tietenkin peittää, jotta tarjoustuotteet eivät paljastu liian aikaisin’’, kertoo televisio-osaston myyjä Saara Keränen.

Myymälässä on viimeisen kuukauden aikana pyörinyt paljon katselijoita ja kyselijöitä.

’’Huomaa, että ihmiset kyselevät tiettyjen tuotteiden perään ja jäävät sitten odottamaan, jos ne olisivat tarjouksessa Black Friday -päivänä.’’

Tapahtuman tarjoukset keskittyivät alun perin elektroniikkaan, mutta vähitellen alennukset ovat levinneet myös muihin tuoteryhmiin, kuten viihteeseen, matkailuun ja vaatetukseen. Tutkimusten mukaan viime vuonna Black Friday -myynnit kasvoivat nelinkertaisiksi tavalliseen perjantaihin verrattuna.

Vilkkaus näkyy Oulun Gigantissa esimerkiksi työntekijöiden määrässä. 

’’Kaikki ovat silloin töissä. Teemme todella pitkää päivää ja oikeastaan jokainen on töissä aamusta iltaan’’, Keränen tarkentaa.

’’Black Friday -tapahtuma on mukava päivä meidän myyjienkin mielestä ja kaikki ovat hyvällä tuulella. Oman jännityksensä tekee se, kun porukkaa on niin paljon liikkeellä. Ja onhan se vuoden kovin myyntipäivä!’’ hän jatkaa.

Tavallisesti alennuspäivän tarjoukset julkaistaan keskiyöllä tai jo hiukan aiemmin.

’’Me myyjätkään emme tiedä alennuksia etukäteen. Salassa ne pidetään meiltäkin’’, naurahtaa Keränen.

Lähde: Black Friday 2019 Suomessa

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*